Μαύρο χρήμα και φορολογικός παράδεισος

women-and-money-1024x576-1.jpeg

Χάθηκαν 20 δισ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2020 από την αγορά. Αυτά θα κοστίσουν ακριβά στον Κυριάκο εάν δεν αναπληρωθούν τάχιστα. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον ορθόδοξο τρόπο και ούτε φυσικά με το γράμμα του Νόμου.

Γράφει ο Αριστοτέλης Ανδρεάδης

Είναι ακριβώς αυτό το σημείο Ο (μηδέν) στο οποίο βρίσκεται η Οικονομία γι΄αυτό και χρειάζεται ανορθόδοξες μεθόδους από έξυπνους και τυχοδιώκτες παίκτες. Αυτό το χρήμα δεν μπορεί να βγει από την κανονική αγορά, τον τουρισμό και πάει λέγοντας.

Πρέπει να πέσει πολύ μαύρο χρήμα στη χώρα. Να μαυρίσει ο τόπος και να πέσουν αυτά τα 20 δις γρήγορα στην αγορά.

Με όποιο τρόπο λέμε τώρα. Πρέπει η Ελλάδα να γίνει ο παράδεισος του μαύρου χρήματος. Η δουλειά πρέπει να στηθεί μεθοδικά και να βάλει σ΄αυτή τη μηχανή πλάτη το κράτος-χωρίς φυσικά να φαίνεται και να καρφώνεται.

Το κράτος πρέπει προσελκύσει το μαύρο καλοχτενισμένο χρήμα. Δεν έχει σημασία από θα είναι η προέλευσή του. Τον Κυριάκο θα τον καταψηφίσει ο κόσμος εάν δεν το φέρει και λείψει από τις τσέπες του όχι για τους τρόπους που θα χρησιμοποιήσει.

Κι εδώ πρέπει να αναλάβει δράση μια ομάδα που θα κουβαλάει τίτλους σπουδών απ΄τα καλύτερα Μαφιόζικα “Χάρβαρντ”.

Τα καλύτερα πλυντήρια της Μαφίας ανά το κόσμο πρέπει να έχουν συμφέρουν να τοποθετηθούν στη χώρα μας.

Ακόμη και από το Χρηματιστήριο πρέπει να περάσει μαύρο χρήμα, από τα ακίνητα, από τα προς πώληση ξενοδοχεία, από τις φυτείες κάνναβης (για θεραπευτικούς λόγους πάντα), από την άσπρη, τη μαύρη, τη κίτρινη. Ολο το μαύρο χρήμα του πλανήτη πρέπει να έχει κίνητρο να έλθει στη χώρα μας.

Κι αυτό το κίνητρο δεν μπορεί να το δώσει ο Σταικούρας φυσικά. Εδώ χρειάζονται άλλα κόλπα ψηφιακά, bitcoinika, υπερβατικά. Χρειάζονται πραγματικοί cyber ατσίδες-τολμηροί, γρήγοροι, αποφασιστικοί.

Η Ελλάδα μπορεί να σώσει την οικονομία της εάν γίνει Παράδεισος του μαύρου χρήματος αλλά και φορολογικός.

Με τρόπο ύπουλο ώστε να μην ζοχαδιασθεί η Μέρκελ. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με φορολογικό συντελεστή 8% από τα ακριτικά νησιά-το Καστελόριζο ας πούμε. Δεν υπάρχει πιο ιδανικό σημείο από το να γίνει το Καστελόριζο φορολογικός παράδεισος-μπορεί και Ικαρία.

Ναι και Formula 1 και 2 και 32.

Μόνο που οι μερακλήδες επενδυτές θέλουν “κίνητρα” και αυτά δεν μπορεί να τα δώσει το πελατειακό κράτος.

Χρειάζονται άλλα κόλπα αν με εννοείς…Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα παρουσίασαν αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2020 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2019, κατά 6,5%. Τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 76,8% τον Ιούλιο 2020 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2019 κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του κλάδου των Καταλυμάτων, ενώ τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του κλάδου Αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών· τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις κατά 3,5%.

Με πτώση εσόδων 17,5% κύλησε ο Ιούλιος για τις επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από ανάλυση της ΕΛΣΤΑΤ σε επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών στοιχείων. Ταυτόχρονα, από τα στοιχεία για το σύνολο των επιχειρήσεων, τα οποία αφορούν το δεύτερο τρίμηνο (Απρίλιος έως Ιούνιος), προκύπτει βουτιά τζίρου 25%.

Αναλυτικά τον Ιούλιο, ο κύκλος εργασιών (εταιρείες με διπλογραφικά στοιχεία) ανήλθε σε 19.832.471 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 17,5% σε σχέση με τον Ιούλιο 2019, που είχε ανέλθει σε 24.026.048 χιλ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 71,4% τον Ιούλιο 2020 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2019 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης ενώ τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία κατά 1,7%. Οι επιχειρήσεις του τομέα Ορυχεία και Λατομεία παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 11,4% τον Ιούλιο 2020 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2019.

Για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 58.987.931 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 25,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2019, που είχε ανέλθει σε 78.800.256 χιλ. ευρώ, η πτώση δηλαδή αγγίζει τα 20 δισ. ευρώ.

Οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης και του Τομέα Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 78,8% και 53,2% αντίστοιχα, μεταξύ του δεύτερου τριμήνου 2020 και του δεύτερου τριμήνου 2019. Τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών, μεταξύ του δεύτερου τριμήνου 2020 και του δεύτερου τριμήνου 2019, παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δημόσια Διοίκηση και Άμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση (0,5%) και του τομέα Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία (3,4%).

 Ειδικότερα

 για τις 205.984 επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 3.232.618 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 55,9% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2019, που είχε ανέλθει σε 7.329.184 χιλ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις του κλάδου των Καταλυμάτων και της Παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεων και μουσικών εκδόσεων παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 94,7% και 88,4% αντίστοιχα, μεταξύ του δεύτερου τριμήνου 2020 και του δεύτερου τριμήνου 2019. Τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών μεταξύ του δεύτερου τριμήνου 2020 και του δεύτερου τριμήνου 2019, κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του κλάδου Δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος (4,8%) και του κλάδου Αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών· τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις (13,8%).

 Από την άλλη πλευρά, για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2020 ανήλθε σε 1.388.183 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 41,1% σε σχέση με τον Ιούλιο 2019, που είχε διαμορφωθεί σε 2.358.600 χιλ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις του κλάδου Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα παρουσίασαν αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2020 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2019, κατά 6,5%. Τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 76,8% τον Ιούλιο 2020 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2019 κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του κλάδου των Καταλυμάτων, ενώ τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του κλάδου Αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών· τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις κατά 3,5%.

https://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top