Δήμος Αμφίπολης : Ραφείο στην Πρώτη ετοιμάζει μάσκες κατόπιν παραγγελίας ( φωτο )

mas-1.jpg

Άλλαξε ριζικά η δουλειά της, δηλώνει η Αντωνία Γουγουσάκη και πλέον ράβει μόνο μάσκες, ενώ δέχεται παραγγελίες από διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας. «Έχω δώσει σε σχολείο μάσκες για μαθητές, ήταν μια πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αντί να κάνουν μικρά δωράκια στον Αγιασμό, αποφάσισαν να δώσουν στα παιδιά μάσκες. Βέβαια δίνω μάσκες και σε καταστήματα και σε φαρμακεία αλλά τις περισσότερες τις αγοράζουν οι συγχωριανοί μου».

«Χρωματιστές μάσκες επιλέγουν οι ηλικιωμένοι, σκούρες μονόχρωμες οι νέοι»

Αυτό όμως που της έχει προκαλέσει μεγαλύτερη εντύπωση είναι οι επιλογές που κάνουν οι πελάτες μεγαλύτερης ηλικίας. Συγκεκριμένα αναφέρει πως «έχω προσέξει ότι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας προτιμούν χρωματιστές μάσκες. Το χωριό μας έχει πολλούς ηλικιωμένους και εγώ τους έδινα γκρι, άσπρες μαύρες και αυτοί μου ζητούσαν χρωματιστές. Μας ζορίζει που μας ζορίζει η μάσκα τουλάχιστον να είναι ευχάριστη. Φαίνεται πως έχουν ανάγκη το χρώμα, τους κάνει πιο αισιόδοξους. Ενώ οι  νεαροί, θέλουν μονόχρωμες και σκούρες. Πραγματικά αυτό μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση».

 Η κα Γουγουσάκη, επιχειρεί όπως τονίζει να δημιουργεί πρωτότυπα σχέδια και αναφέρει πως «προσπαθώ να έχω ποικιλία, διότι όλοι πλέον φοράμε μάσκες παντού, όπου και να πάμε στο σούπερ μάρκετ, στην εκκλησία, στα καταστήματα ακόμα και έξω στους δρόμους σε πολλές περιοχές. Οι μάσκες που ράβω είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές, είναι όλες βαμβακερές, πλένονται στους 60 βαθμούς και είναι διπλές ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί και το φίλτρο».

 *To κείμενο και τις φωτογραφία ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου:

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top