«Καμπανάκι» για ενδεχόμενο κλείσιμο Κ. Υ. χτυπάει η Φωτεινή Αραμπατζή

d5dd1880-a073-480b-a6ea-89661dc8340a.jpg

Τον κίνδυνο να συγχωνευτούν και να καταργηθούν Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας λόγω σχετικού σχεδιασμού από το Υπουργείο Υγείας – όπως αναφέρει πληθώρα δημοσιευμάτων – επισημαίνει η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό.

Η Σερραία Βουλευτής προειδοποιεί ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αντί να βελτιώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και τους πολίτες, μπορεί αντίθετα να επηρεάσει αρνητικά την υγειονομική επάρκεια πολλών περιοχών της χώρας, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων και άγονων, οι κάτοικοι των οποίων έχουν αντικειμενική αδυναμία πρόσβασης στις υγειονομικές δομές των μεγάλων αστικών κέντρων, λόγω τόσο των οικονομικών δυσκολιών όσο και του προχωρημένου της ηλικίας τους.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι εάν δεν ληφθούν υπ’ όψιν τα κριτήρια ορθολογικής κατανομής του υγειονομικού προσωπικού και καλύτερης αξιοποίησης των πόρων στον τομέα της Υγείας, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των μονάδων ΠΦΥ του πρώην ΕΟΠΥΥ και νυν ΠΕΔΥ, που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και στην απαραίτητη εργαστηριακή υποδομή.

Η κ. Αραμπατζή σημειώνει επιπροσθέτως, ότι σε μία εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, όπου οι Υφιστάμενες Μονάδες Φροντίδας Υγείας είναι κατά βάση υποδοχείς ασθενών χαμηλών κυρίως εισοδημάτων, είναι απορίας άξιον, πώς η σημερινή Κυβέρνηση προχωράει σε τέτοιους σχεδιασμούς αντί να εφαρμόζει στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τον ήδη ψηφισμένο επί διακυβέρνησης της ΝΔ Νόμο για τον Θεσμό του Οικογενειακού Ιατρού για όλους τους Έλληνες πολίτες, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση της Δευτεροβάθμιας αλλά και της Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top