Φυλακές Νιγρίτας : Αγιασμός στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

agiasmossdefilakonnigritas.jpg

Ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου τελέσθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στο κατάστημα κράτησης  Νιγρίτας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο  του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθερίου, που βρίσκεται εντός του Καταστήματος  Κράτησης Νιγρίτας τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Παρόντες το σύνολο των εκπαιδευομένων  και των εκπαιδευτών του Σ.Δ.Ε. Νιγρίτας και εκπρόσωποι του καταστήματος κράτησης, μεταξύ των οποίων ο αρχιφύλακας κ. Ι. Παπούλας και η ψυχολόγος κ. Κ. Σαπαρδάνη.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νιγρίτας λειτουργεί από  το σχολικό έτος 2016 – 2017. Εδρεύει στο σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας και παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικους κρατούμενους να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου μέσα από ένα διετές ευέλικτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους. 

Βασικός του στόχος είναι να αποτελέσει παράθυρο ελπίδας, γνώσης, επικοινωνίας και συνεργασίας με γνώμονα την κοινωνικό-επαγγελματική ένταξη των κρατουμένων και την αντιμετώπιση του αποκλεισμού.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας  Αθανάσιος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας, απευθύνοντας ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά. 

https://www.eproodos.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top