Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Γκρίνιες και παράπονα από τους περιπατητές της Κοιλάδας

-11.png

Άκουσα εσχάτως πολλά παράπονα από περιπατητές της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων για το «χάλι», που έχει ο παρακείμενος δρόμος του χειμάρρου! Οι τελευταίες πλημμύρες «έφαγαν» στην κυριολεξία αυτό το δρόμο, απογυμνώνοντάς τον από το χαλίκι κι αφήνοντας στη θέση του λακκούβες και πέτρες.

Οι περιπατητές δυσκολεύονται στο βάδισμά τους και κινδυνεύουν από στραβοπατήματα. Η βόλτα, που άλλοτε έκαναν με τόση ευχαρίστηση γίνεται «μετ’εμποδίων».

Το πρόβλημα ανάμεσα στο Δήμο Σερρών και την Περιφέρεια «ποιος είναι υπεύθυνος για το κάθε κομμάτι της Κοιλάδας», φαίνεται ότι κρατάει για τα καλά. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και παράλληλα την πρωτοβουλία να αποκαταστήσει τις ζημιές από την πλημμύρα.

Η Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων είναι η «ανάσα» των κατοίκων της πόλης(κι όχι μόνο). Σε αυτήν εκτονώνονται από την «οξείδωση» της καθημερινότητας οι δημότες. Η Κοιλάδα δεν έχει μόνο το πρώτο κομμάτι με το φυσικό κάλλος. Εκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων μέτρων και η Πολιτεία οφείλει να φροντίζει για την προσβασιμότητα των περιπατητών σε όλο το μήκος της.

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top