To φαινόμενο της πολιτικής εξαφάνισης του Σύριζα

4987375151478956674_img_88321558910433-1024x683-1.jpg

Στη προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ολική εξαφάνιση του Σύριζα από την ημερήσια ατζέντα με εξαίρεση τις γνωστές γενικόλογες εμμονές του. Και η πιο μεγάλη εμμονή, τα κανάλια. Λες και στη πραγματικότητα τα κανάλια έχουν κάποια δύναμη. Προφανώς ο κ. Τσίπρας ξεχνά πως από το 4% έγινε κυβέρνηση με κόντρα τα ΜΜΕ της εποχής-κάποια από τα οποία στη συνέχεια βέβαια βάφτηκαν Συριζαία. Ο Σύριζα σήμερα στερείται προτάσεων για το μέλλον. Στερείται πειστικού προγράμματος, στερείτε έμπνευσης. Στερείται οράματος και γι΄αυτό δεν πείθει. Εάν μάλιστα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ εμφανισθεί μία αξιόπιστη πολιτική πρόταση ο Σύριζα πολύ δύσκολα θα ξαναβρεθεί στη κυβέρνηση. Η τελευταία εμμονή (και παντοτινή του Αλέξη) τα αγαπημένα του MME.

Ο αρχηγός του Σύριζα μερικές ώρες πριν θα δηλώσει>

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Σπεύδετε να δώσετε σήμερα επιπλέον 2 εκατομμύρια στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για την προβολή μηνυμάτων για την πανδημία, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι βάσει νόμου υποχρεούνται να προβάλλουν δωρεάν τέτοιου είδους μηνύματα. Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Εμφανίζεστε σαν τον τοκογλύφο σε μια περίοδο που τα κανάλια όντως αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά, όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, να τους δίνετε χρήματα, έχοντας προφανώς την αίσθηση ή επιδιώκοντας να σας τα ανταποδώσουν σε προπαγάνδα, σε αποσιώπηση, σε συκοφάντηση όσων σας ασκούν κριτική. Οφείλω, όμως, να ομολογήσω ότι τα αντανακλαστικά σας είναι εξαιρετικά. Πόσο άμεσα σπεύδετε τώρα, τώρα που βλέπετε την οργή των πολιτών για την ανικανότητα –κι εσείς, κύριε Τσιάρα, την ξέρετε καλά την οργή, στον τόπο σας την είδατε- τώρα που βλέπετε την οργή των πολιτών να φουντώνει για την ανικανότητά σας να διαχειριστείτε μείζονες κρίσεις, σπεύδετε να δώσετε λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

Αλλά προφανώς -κι εκεί είναι το πρόβλημα- δεν δείχνετε τα ίδια αντανακλαστικά στα θέματα που αφορούν τις ζωές των Ελλήνων. Επισκέφθηκα την πόλη σας, κύριε Τσιάρα, την Καρδίτσα, την προηγούμενη Δευτέρα. Θα ήμουν εκεί το Σάββατο αν δεν ήταν η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ήταν εκεί αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά για τέσσερις μέρες, μέχρι να βρεθώ εγώ στην οδό Κουμουνδούρου και να συνομιλήσω με καταστηματάρχες σε απόγνωση, για τέσσερις μέρες, όχι μόνο δεν είχε πάει κλιμάκιο κυβερνητικό, όχι μόνο δεν είχε πατήσει το πόδι του εκεί υπουργός -δεν λέω για τον πρωθυπουργό-ούτε καν η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος, δεν βρέθηκε δίπλα τους, να τους χτυπήσει την πλάτη, να τους πει «Εδώ είμαστε». Κρυμμένοι, κι ο δήμαρχος, και η περιφερειακή αρχή, κι ο περιφερειάρχης, και οι αντιπεριφερειάρχες. Και πέρασε τώρα μια ολόκληρη εβδομάδα από το πέρασμα του «Ιανού» και υπάρχουν ακόμη ολόκληρα χωριά αποκλεισμένα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ακόμη. Η Καρδίτσα όλη πνίγηκε και ο κ. Μητσοτάκης πήγε την Τρίτη, μετά από έξι μέρες, και πήγε σαν κλέφτης. Και, εντάξει, πήγε με τον τρόπο που πήγε. Αλλά, προσέξτε. Τους υπαίτιους της καταστροφής τους έκρυψε κάτω από τις γενναίες φτερούγες του. Και αναφέρομαι στον, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, περιφερειάρχη Θεσσαλίας όσο και στον δήμαρχο της Καρδίτσας σήμερα και πρώην αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας. Διότι όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έμαθαν το ονοματεπώνυμο μιας περιφερειάρχη τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Για οτιδήποτε συνέβαινε στην Αττική -στις άλλες περιφέρειες δεν το αναδείκνυαν- έφταιγε η περιφερειάρχης. Το όνομα του κ. Αγοραστού δεν θα το μάθουμε ποτέ ούτε το όνομα του δήμαρχου σήμερα. Διότι οι ευθύνες οι διαχρονικές, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν είναι του ενός χρόνου, είναι ευθύνες τις τελευταίες δεκαετίες.

Αλλά, εν τοιαύτη περιπτώσει, δέκα μέρες μετά-ας αφήσουμε τις ευθύνες για το τι έγινε, ας δούμε πώς ανταποκριθήκατε-και οι υποδομές συνεχίζουν να είναι κατεστραμμένες, οι εργασίες αποκατάστασης γίνονται με ρυθμό χελώνας και είναι ακόμα αποκλεισμένα χωριά και κάτοικοι στον ορεινό όγκο των Αγράφων. Γέφυρες και οδικό δίκτυο δεν έχουν αποκατασταθεί και η επικοινωνία με τους ανθρώπους αυτούς είναι και θα είναι για καιρό αδύνατη ή στην καλύτερη περίπτωση προβληματική. Και το ερώτημα που θέσαμε -διότι κι εμείς διαχειριστήκαμε δυσκολίες με φυσικές καταστροφές και υποστήκαμε και την κριτική και για λάθη, και για αδυναμίες, και για παραλείψεις- αλλά στις καταστροφές αυτές, την επόμενη μέρα, βρισκόταν εκεί κλιμάκιο της παλιάς ΜΟΜΑ, του στρατού, και αποκαθιστούσε όσες επικοινωνίες, οδικά δίκτυα, μπορούσαν να αποκατασταθούν άμεσα, στην Κρήτη, στη Σκόπελο, παντού. Εσείς γιατί δεν το σκεφτήκατε αυτό; Δεν σας πέρασε από το μυαλό; Ή μήπως σας πέρασε από το μυαλό, αλλά σκεφτήκατε ότι αν αποκαταστήσουν αυτές τις ζημιές στο οδικό δίκτυο οι δυνάμεις και τα συνεργεία του ελληνικού στρατού, οι απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους και προμηθευτές δεν θα μπορούν να γίνουν μετά; Αυτή είναι η πραγματικότητα.

https://kourdistoportocali.com/n

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top