Θόδωρος Αραμπατζής : Κάναμε τα πάντα σχετικά με το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων

-λήψης-2-1.jpg

 Τα αντιπλημμυρικά έργα στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων απασχόλησαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών . Καθώς η δημοτική πρωτοβουλία Σερραίων είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον δήμαρχο. Με γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της παράταξης κ Αραμπατζής . Θυμίζει οτι η δημοτική αρχή Αγγελίδη είχε πράξει τα πάντα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει για την υλοποίηση των έργων

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ ΑΡΑΜΑΠΤΖΗ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών με ημερομηνία 30-09-2020 απαντήθηκε από το Δήμαρχο Σερρών      κ. Χρυσάφη η ερώτηση που είχε καταθέσει, σχετικά με το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων η δημοτική παράταξη της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων.

Η ερώτηση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων έχει ως εξής:

« Κύριε Δήμαρχε

Σχετικά με το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων ερωτούμε:

Εμμένετε στις θέσεις που διατυπώσατε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών με ημερομηνία 30-06-2020, ότι δηλαδή ο Δήμος Σερρών έκανε τα πάντα για το θέμα του αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων και ότι η αρμοδιότητα εκτέλεσης του έργου ανήκει στην Περιφέρεια ή όχι;

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε εγγράφως».

Η απάντηση του κ. Χρυσάφη δεν ήταν καθαρή. Δεν είπε ξεκάθαρα ότι εμμένει στις θέσεις που διατύπωσε για το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών με ημερομηνία 30-06-2020.

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός, ότι ο κ. Χρυσάφης ενώ στις 30-06-2020 είπε ότι για το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων ο Δήμος Σερρών έκανε τα πάντα και ότι η αρμοδιότητα εκτέλεσης του έργου ανήκει στην Περιφέρεια, εν συνεχεία και αφού κάποιοι « του τράβηξαν το αυτί», ακριβώς μετά από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 30-07-2020 έκανε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα  και ισχυρίστηκε ψευδώς, χωρίς καμία ντροπή, τα εντελώς αντίθετα. Είπε ότι για το θέμα αυτό φταίει η προηγούμενη δημοτική αρχή, που άφησε ανοχύρωτη αντιπλημμυρικά την πόλη, αφού δεν κίνησε επί δέκα χρόνια τις σχετικές διεργασίες συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. « Δεν είναι μόνον θέμα αρμοδιοτήτων αλλά και πολιτικής βούλησης. Δεν επιτρέπεται να αφήνεις αναξιοποίητη την ευκαιρία να έχεις τον Απόστολο Τζιτζικώστα, έναν απόλυτο σύμμαχο των Σερρών, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και να μη βρίσκεις λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους Σερραίους εδώ και χρόνια. Είναι κρίμα που δεν αξιοποιήθηκε αυτό το όπλο» είπε ο κ. Χρυσάφης.

Ο κ. Δήμαρχος ενσυνείδητα κατηγόρησε άδικα το Δήμο στον οποίο προΐσταται πολιτικά, χάριν σκοπιμοτήτων, ενώ γνώριζε πολύ καλά ποια είναι η αλήθεια.

Η αλήθεια την οποία ο κ. Χρυσάφης είπε ξεκάθαρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών με ημερομηνία 30-06-2020 και την οποία θα επαναλάβω για μία ακόμη φορά είναι η εξής.

Ο Δήμος Σερρών έκανε τα πάντα στο θέμα του αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων. Εκπόνησε μελέτη για το εν λόγω έργο, κατέθεσε αίτηση χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια η οποία απορρίφθηκε και μετά την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης από την Περιφέρεια, κατέθεσε ένσταση στην Περιφέρεια κατά της απόρριψης αίτησης χρηματοδότησης.

Ο Δήμος Σερρών και ήθελε και μπορούσε και παρακαλούσε να υλοποιήσει το έργο. Η Περιφέρεια όμως απέρριψε την αίτηση χρηματοδότησης του Δήμου για την υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων και εν συνεχεία απέρριψε και την ένσταση του Δήμου κατά της απόρριψης της αίτησης χρηματοδότησής του, επικαλούμενη έναν και μοναδικό λόγο και κανέναν άλλο λόγο, ότι δηλαδή βάσει του άρθρου 7 του Ν.4258/2014, ο Δήμος Σερρών δεν έχει την αρμοδιότητα εκτέλεσης του έργου, αλλά την αρμοδιότητα την έχει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, η οποία και μπορεί να υποβάλλει σχετική πρόταση.

Αυτή είναι η αλήθεια για το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων, διότι τα έγγραφα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.

Θόδωρος Αραμπατζής

 Επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top