Το τέλος του Απάτσι

1.jpg

Μια θρυλική φιγούρα των ελληνικών φυλακών δολοφονήθηκε τα ξημερώματα στην Καλλιθέα. Πρόκειται για τον 60χρονο Βαγγέλη Πάλλη, τον λεγόμενο “Απάτσι”.

Ο 60χρονος δέχθηκε τα πυρά αγνώστων λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα στη συμβολή της Λ. Θησέως και Κανακίδη στην Καλλιθέα. Μεταφέρθηκε τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Ο “Απάτσι”, είχε καταδικαστεί το 1995 και το 2002 για ανθρωποκτονίες, έξω από τον ιππόδρομο στην Καλλιθέα.

Είχε πρωτοστατήσει σε απεργία πείνας που είχε γίνει σε φυλακές στη Λάρισα και ήρθε σε επαφή με τον αντιεξουσιαστικό χώρο με τον οποίον και απέκτησε στενές επαφές.

Έναν χρόνο πριν αποφυλακιστεί είχε δεχθεί επίθεση με ένα κομμάτι γυαλί μέσα στις φυλακές από συγκρατούμενό του.

Ο πολύ καλός αστυνομικός ρεπόρτες Βασίλης Χήτος έγραφε σε παλαιότερη ανάρτησή του στον προσωπικό του ιστότοπο crimesonair>

Εκείνος όμως που ξεχωρίζει είναι ο Ευάγγελος Πάλλης , ο επονομαζόμενος “Απάτσι” των Ελληνικών φυλακών. Ο ποινικός αλλά πολυδιαβασμένος κρατούμενος με τις αριστερές πεποιθήσεις, στο όνομα του οποίου οι δεσμοφύλακες βγάζουν αφρούς.

Ο Πάλλης για τους γνωρίζοντες είναι ο “Τεμπερεκίδης” της εποχής, που από αγνές και ξεκάθαρες προθέσεις τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άνω κάτω τις φυλακές, ως πρωτοστάτης σ΄όλες τις μεγάλες εξεγέρσεις.

Όπως τότε στο Μαλανδρίνο που έβγαλε στα … κεραμίδια τους ανθρωποφύλακες που χτύπησαν τον κρατούμενο Γιάννη Δημητράκη.

Ο “Απάτσι” έδωσε το σύνθημα και ξέσπασε ντόμινο εξεγέρσεων σ’ όλη τη χώρα.
Αυτό βέβαια κόντεψε να το πληρώσει πολλές φορές με τη ζωή του, κλεισμένος και βασανισμένος μέσα στα πειθαρχεία.

Ο ίδιος ακούμπησε το ένα πόδι στον θάνατο στις 29 του περασμένου Αυγούστου όταν στο κελί του στις φυλακές Τρικάλων βρέθηκε με κομμένο τον λαιμό. Τότε το Crimes on air σας είχε παρουσιάσει φωτογραφίες του, όπου ήταν αγνώριστος μετά τον βασανισμό του από δεσμοφύλακες στις 13 Σεπτεμβρίου του 2008 στις φυλακές Κορίνθου. Ο “Απάτσι” όμως επέζησε ως τα ξημερώματα σήμερα…

 ttps://kourdistoportocali.com/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top