Παναγιώτης Σπυρόπουλος : Ανακριβείς οι ψίθυροι για διάκρισεις σε βάρος των Σερραίων επιχειρηματιών

-681x511-1.jpg

Ανακριβή χαρακτήρισε σε δήλωσή του, τα όσα διασπείρονται για δυσμενή διάκριση των Σερραίων επιχειρηματιών από το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρώτη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας εξασφάλισε την έγκριση του σχετικού προγράμματος.

Τα κριτήρια επιλογής, υπογραμμίζει ο κ. Σπυρόπουλος, είναι κρυστάλλινα, διαυγή και αντικειμενικά και ουδεμία δυνατότητα παρέμβασης υφίσταται.

Στην δήλωση του σημειώνει πως το πρόγραμμα είναι ευρωπαϊκό, «συνεπώς ακολουθούνται οι ορισμοί του ευρωπαϊκού δικαίου περί του τι συνιστά μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση. Δικαιούχοι είναι οι πληττόμενοι Κ.Α.Δ., όπως αυτοί ορίζονται στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, οι δε επιχειρήσεις που έχουν τους συγκεκριμένους Κ.Α.Δ., ανεξαρτήτως της νομικής μορφής τους, πρέπει να απασχολούν μέχρι πενήντα (50) εργαζομένους, συνεπώς εξ ορισμού αποκλείονται οι λεγόμενες μεγάλες επιχειρήσεις. Πρέπει η δικαιούχος επιχείρηση να διατηρεί τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, σε σχέση με την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού».

«Εξ όλων των ανωτέρω ευχερώς συνάγεται το συμπέρασμα ότι ουδεμία δυνατότητα δυσμενούς διάκρισης υφίσταται με κριτήριο την έδρα της επιχείρησης. Όσοι, δε, ισχυρίζονται το αντίθετο, καλό θα ήταν να διαβάσουν προσεκτικότερα την πρόσκληση του προγράμματος», καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης.

ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top