Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοσκοπική συρρίκνωση – Εσωκομματική Βαβέλ η Κουμουνδούρου

tsipras19-696x388-1.jpg

Σε πανικό βρίσκεται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται πλέον κάτω του 20%.

Η εσωκομματική Βαβέλ που αναδεικνύεται σε καθημερινή βάση και τα συντροφικά μαχαιρώματα συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα αναταράξεων με τον Αλέξη Τσίπρα να παρακολουθεί τις εξελίξεις αδύναμος και άπραγος.

Σε αντίθεση με τα μεγαλεπήβολα σχέδια του για τη δημιουργία της μεγάλης Κεντροαριστεράς, ο κ. Τσίπρας βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα ανοδικό σπιράλ εσωστρέφειας που τον οδηγεί στο πολιτικό περιθώριο.

Το στοιχείο εκείνο που επηρεάζει εμφανώς την εικόνα της Κουμουνδούρου είναι η απουσία σύγχρονου προγραμματικού λόγου, γεγονός που απομακρύνει ακόμη περισσότερο τους μετριοπαθείς και σκεπτόμενους ψηφοφόρους.

Ταυτόχρονα, οι ιδεολογικές αγκυλώσεις και οι εμμονές σε πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική και ηθική χρεοκοπία δεν αφήνουν περιθώρια ανάκαμψης, καθώς γίνεται εμφανής η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να πρωταγωνιστήσει στα θέματα που άπτονται της ατζέντας της επόμενης δεκαετίας, όπως καινοτομία, επιχειρηματικότητα, 4η βιομηχανική επανάσταση κλπ.

Από όλα τα προαναφερθέντα καθίσταται σαφές ότι η περιχαράκωση και η βαθιά αυτοσυντηρητική συμπεριφορά της προεδρικής φρουράς προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος και μειώνει την εκλογική επιρροή του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Κοντολογίς, η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ φαντάζει πολύ δύσκολη με τα περιθώρια ανάκαμψης και τις πιθανότητες ανακατάληψης της εξουσίας να βρίσκονται αμετακινητες εδώ και πολύ καιρό στο μηδέν.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top