Σέρρες: Ελεύθερος υπό όρους ο διαχειριστής παράνομου ξενώνα στον Λιθότοπο

-λήψης-1-11.jpg

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 49χρονος που κατηγορείται ότι διατηρούσε παράνομο ξενώνα στον Λιθότοπο Σερρών όπου φιλοξενούσε, έναντι αμοιβής, ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Πρόκειται για δέκα άτομα που μεταφέρθηκαν και διαβιούσαν από τον περασμένο Αύγουστο σε οίκημα το οποίο είχε μισθώσει ο ίδιος, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες «σφράγισαν» ξενώνα στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν μέχρι τότε.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης του συγκεκριμένου ξενώνα. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τηρούσε όλα τα μέτρα για την ασφαλή διαβίωσή τους και ανέφερε ότι οι συγγενείς τους γνώριζαν για την μεταφορά στην περιοχή όπως επίσης για την φαρμακευτική περίθαλψη που ακολουθούσαν.Η ανακρίτρια Σερρών, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 5.000 ευρώ.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top