Σύλλογος “Σέρρες-Fosses” : Έγκριση συμμετοχής σχολείων στο πρόγραμμα Erasmus+ 2020

untitled-8.png

Το 3ο και το 19ο Δημοτικά  Σχολεία της πόλης των Σερρών με χαρά ανακοινώνουν ότι εγκρίθηκε η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+ 2020 που αφορά «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», με τίτλο L’Europe pour s’ouvrir à la Citoyenneté et à l’Engagement par le Sport (Η Ευρώπη σαν μέσο προσέγγισης της Πολιτειότητας και της Ενασχόλησης με τον Αθλητισμό).  Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν από την πλευρά μας οι μαθητές των τάξεων της Ε΄ δημοτικού που διδάσκονται την γαλλική γλώσσα, οι οποίοι θα συνεργαστούν με συνομήλικους τους από τη Γαλλία. Συγκεκριμένα το 3ο Δημοτικό θα συνεργαστεί με το ÉCOLE PRIMAIRE BOSNIÈRES και το 19ο Δημοτικό με το ÉCOLE HAIE VIGNÉ. Και τα δύο σχολεία  βρίσκονται στην πόλη Caen στη Βόρεια Γαλλία (Νορμανδία).

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα: 

Με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι,  μαθητές της περιοχής του Καλβαντός θα έρθουν σε επαφή με μαθητές από δημοτικά  σχολεία  της χώρας μας  θέτοντας πολλαπλούς στόχους όπως:

·         Εκπαίδευση στον Ολυμπισμό και Παραολυμπισμό, εκπαίδευση στην κοινωνική και πολιτική αγωγή.

·         Διμερείς σχολικές ανταλλαγές – επίπεδο δημοτικού και γυμνασίου – ανάμεσα στις σχολικές μονάδες Ελλάδας και της περιφέρειας του Καλβαντός και συνεργασίες για την εφαρμογή παιδαγωγικών πρότζεκτ και μετακινήσεων με θεματικές που σχετίζονται με τον Ολυμπισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου το 2024.

·         Αξιοποίηση της Ολυμπιακής κληρονομίας στην ευρωπαϊκή κουλτούρα και ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας.

·         Αξιοποίηση της γαλλικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας του Ολυμπισμού.

·         Ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας (νέα ελληνικά, αρχαία ελληνικά) στις σχολικές μονάδες του Καλβαντός που εγγράφονται στο πρότζεκτ.

Οι εκπαιδευτικοί γαλλικής γλώσσας που είναι υπεύθυνες για την πραγματοποίηση του προγράμματος, κα Ιασονίδου Φωστήρα για το 3ο Δημοτικό και κα Μακρυπούλια Ματούλα για το 19ο Δημοτικό θα καθοδηγήσουν τα παιδιά που θα συμμετέχουν δίνοντάς τους την ευκαιρία να μοιραστούν την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού καιΠαραολυμπισμού, καθώς και την προετοιμασία των Αγώνων στο Παρίσι το 2024. Επίσης, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη γαλλική γλώσσα σαν όχημα επικοινωνίας με συνομηλίκους τους στη Γαλλία καθώς και να μοιραστούν την πορεία ζωής σημαντικών Ελλήνων και Γάλλων αθλητών που θα είναι σε επαφή με τις τάξεις του Καλβαντός ή της Ελλάδας.

«Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»!

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top