Σέρρες: Το κόκκινο, κόκκινο και ο ΦΠΑ, ΦΠΑ…

-58.jpg

Κανονικά και χωρίς καμία παράταση θα κληθούν να πληρώσουν τον ΦΠΑ Οκτωβρίου οι σερραϊκές επιχειρήσεις, παρόλο που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό και είναι στο 4ο επίπεδο επικινδυνότητας.

Αν και σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, παρατείνονται έως και την 30/04/2021 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ, ωστόσο οι Σέρρες δεν εντάσσονται στο εν λόγω μέτρο.

Κι αυτό γιατί οι προϋποθέσεις ένταξης αφορούν σε όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από την πανδημία και έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάσσεται στο επίπεδο 4 για τουλάχιστον 14 ημέρες, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών έχει μπει στον “κόκκινο χάρτη” για μόνο 8 ημέρες, δηλαδή μέχρι και την 6η Νοεμβρίου.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΣ, με πρωτοβουλία του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Σωτηρίου Κοτσαμπά, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα πως μετά από επαφή με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά έγινε απόπειρα προσέγγισης τόσο του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, ώστε να υπογραφεί νέο ΦΕΚ για την Π.Ε. των Σερρών και να ενταχθεί στα παραπάνω μέτρα στήριξης για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται από το mini lockdown.

Η απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου ήταν να σταλεί στο εν λόγω Υπουργείο ανάλογη επιστολή ένταξης των Σερρών στο μέτρο αναστολής καταβολής του Φ.Π.Α.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top