Όλα για τα Χριστουγεννα

31-10-2020_estiasi_athens_covid-19000091604178379-1024x683-1.jpg

Καθώς πλησιάζουμε στις αμερικανικές εκλογές και ένα πειστικό εμβόλιο δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνισή του οι ηγέτες αναγκάζονται να μαντρώσουν εκ νέου τους πολίτες τους με υψηλό ρίσκο αυτή τη φορά τόσο για την παγκόσμια οικονομία όσο και για τη ψυχολογία των ανθρώπων.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Μέρα με τη μέρα δημιουργούνται πρωτόγνωρες συνθήκες παγκοσμίως με τη ζωή όπως την ξέραμε να αλλάζει.

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι σε 6 μήνες από σήμερα θα μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα για το τέλος της πανδημίας.

Είναι πιθανόν να μην μπορούμε να το κάνουμε ούτε σε 1 η δύο χρόνια εάν οι φαρμακοβιομηχανίες εξακολουθήσουν να έχουν την ίδια δυστοκία όσο αφορά την παρασκευή αξιόπιστων εμβολίων. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσο θα κρατήσει η πανδημία.

Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα είναι εδώ για τα επόμενα 5 χρόνια για παράδειγμα.

Ακόμη κι εάν εμφανισθούν τα εμβόλια είναι τέτοια η καχυποψία του κόσμου που πολύ δύσκολα θα σπεύσουν οικειοθελώς να εμβολιασθούν.

Τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και τα club σαν επιχειρήσεις βρίσκονται ανάμεσα στους μεγάλους χαμένους της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Μιλάμε για τις κατ΄εξοχήν πηγές αναψυχής του σύγχρονου ανθρώπου μια και εδώ έχει την ευκαιρία να συναντά φίλους, να κάνει γνωριμίες, κλπ.

Τα lockdown δημιουργούν τεράστιο ψυχολογικό φορτίο γι΄αυτό και οι αντιδράσεις του κόσμου γίνονται όλο και πιο έντονες. Από την άλλη ο πανικός ηγετών όπως η Μέρκελ, ο Τζόνσον, ο Μακρόν λόγω της έξαρσης της πανδημίας στις πιο ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης είναι αντίστοιχα μεταδοτικός με τον ιό.

Έτσι ο Κυριάκος αποφάσισε να κλείσει την εστίαση παίρνοντας ένα πολύ σκληρό μέτρο για τους Έλληνες που έβρισκαν εδώ μία εκτόνωση στη πίεση της καθημερινότητας.

O Έλληνας πρωθυπουργός με απλά λόγια επιχειρεί να διασώσει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το δήλωσε ξεκάθαρα. Κι αυτό γιατί εάν μετά από ένα καλοκαίρι στη διάρκεια του οποίου γονάτισε ο τουρισμός ακολουθήσει και το ναυάγιο των εορτών με τις τράπεζες και μεγάλες εταιρίες να δίνουν μάχη για να αποφύγουν την χρεοκοπία η ελληνική οικονομία θα βρεθεί στο χείλος της αβύσσου.

https://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top