ΚΚΕ Σερρών : Λήψη μέτρων για την στήριξη των Κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων

.png

 Μέσα σε μια νύχτα, αποφασίστηκε η αναστολή εφημεριών των Κέντρων Υγείας Στρυμονικού και Μαυροθάλασσας  και η αναστολή λειτουργίας 13 περιφερειακών ιατρείων στο νομό Σερρών. Η παραπάνω απόφαση αφορά χρονικό διάστημα 15 ημερών, έως και 15 Νοεμβρίου 2020. Οι αρμόδιοι φορείς επικαλούνται τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας, όπως και στο νομό Σερρών.

Η Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ έχει πολλές φορές προειδοποιήσει για τη μεθόδευση παύσης της 24ωρης λειτουργίας των εν λόγω Κέντρων Υγείας και έχει καταγγείλει κυβέρνηση και ΥΠΕ για την παραπάνω στόχευση. Και αφού πέρασαν 7 μήνες από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα μας, δεν έλαβαν ούτε ένα μέτρο για τη βελτίωση της κατάστασης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

 Η ανεπάρκεια του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που είναι δική τους ευθύνη, να ΚΑΛΥΦΤΕΊ ΑΜΕΣΑ και με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και όχι με περικοπές παροχών της Π.Φ.Υ.

 Αυτή είναι η ετοιμότητα του Δημόσιου συστήματος υγείας στη χώρα μας για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όπως διατυμπανίζει η κυβέρνηση. Κλείσιμο Μονάδων Υγείας σε ένα νομό με εκατοντάδες χωριά όπου ο πληθυσμός τους είναι γερασμένος και σε κατάσταση «λοκ ντάουν».  Μετακίνηση υγειονομικού προσωπικού σε άλλα Κέντρα Υγείας και στο Νοσοκομείο για να καλύψει τις τραγικές ελλείψεις στην υγεία για τις οποίες διαχρονικά ευθύνονται η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μετατροπή λειτουργίας του νοσοκομείου και γενικότερα του συστήματος υγείας σε «σύστημα υγείας μιας νόσου».

Τώρα είναι άμεση ανάγκη να παρθούν μέτρα για την πλήρη εικοσιτετράωρη λειτουργία όλων των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων. «Τα σπασμένα» δεν θα τα πληρώσουν οι ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, οι ηλικιωμένοι. Δε βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία καμιάς λαϊκής οικογένειας!  Όχι άλλες θυσίες για το γυμνό σύστημα υγείας που καταρρέει…. Ξεσηκωμός ΤΩΡΑ πριν να είναι αργά!

Σέρρες, 3/11/2020

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top