Ο ηγέτης, ο εκδότης και η… γάτα των Ιμαλαΐων

093303.jpg

Τη συνάντηση εκδότη με ανερχόμενο πολιτικό ηγέτη αποκαλύπτει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής», ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στο Μαξίμου. Χωρίς καμία αναφορά σε ονόματα και διευθύνσεις, η εφημερίδα δημοσιεύει πληροφορίες για τον διάλογο που είχαν μεταξύ τους οι δύο άνδρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της 4ης Ιουλίου του 2014, στο κέντρο της πρωτεύουσας, σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται πολύ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία.

Ο «ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης» συζητούσε αργότερα με στενό του συνεργάτη:

– «Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα».

– «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».

– «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ…».

– «Τι του δώσατε;».

– «Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν ήταν η πρώτη συνάντηση του πολιτικού με τον εκδότη, αλλά η τέταρτη και έγινε και αυτή έπειτα από αίτημα του εκδότη. «Θέλω να τον συναντήσω, αλλά αυτή τη φορά θα ήθελα να είμαστε οι δυο μας» ζήτησε ο εκδότης.

Όταν έφτασε, την πόρτα του διαμερίσματος την άνοιξε ο ίδιος ο πολιτικός, ενώ ο εκδότης όταν μπήκε στον χώρο παρατήρησε μία… γάτα. Μία γάτα των Ιμαλαΐων, με μακρύ εντυπωσιακό τρίχωμα, ελαφρώς εύσωμη, με μάτια γαλάζια, αυστηρή και μεγαλοπρεπής. Καθόταν επάνω σε ένα ευμέγεθες μαξιλάρι και παρατηρούσε έντονα τον εκδότη χωρίς να κουνηθεί από τη θέση της.

«Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Θα κερδίσεις σίγουρα και τις εθνικές εκλογές», είπε ο εκδότης, σύμφωνα πάντα με το «Βήμα της Κυριακής». «Ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν σημαντικό να έχω την υποστήριξη του πιο ιστορικού συγκροτήματος Τύπου» απάντησε ο πολιτικός και η συζήτηση πέρασε στα θέματα της επικαιρότητας…

Τι απαντά το Μαξίμου

«Η δικαιοσύνη θα ενεργήσει απερίσπαστη και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ θα αδειοδοτηθούν νόμιμα»

Το Κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ είναι άκρως αποκαλυπτικό.

Φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA.

Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό».

Τι ανακοινώνει το «Βήμα της Κυριακής»

«Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το «άσπρο – μαύρο». Είναι η συνήθης πρακτική που εσχάτως ακολουθείται. Καλούμε τους ιθύνοντες του Γραφείου Πρωθυπουργού να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν (και να θυμηθούν…) ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί. Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να τον πληροφορηθούν».

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top