Ιωάννης Γιάντσιος : Δεν δικαιολογούνται τόσοι πολλοί θάνατοι

-145.jpg

Αττική: 507 θάνατοι, Θεσσαλονίκη: 423 θάνατοι  Σέρρες: 92 θάνατοι, Λάρισα: 83 θάνατοι, Δράμα: 68 θάνατοι, Κομοτηνή: 68 θάνατοι, Κατερίνη: 64 θάνατοι, Καβάλα: 46 θάνατοι, Βέροια: 46 θάνατοι, Βόλος: 43 θάνατοι, Γιαννιτσά: 36 θάνατοι, Χαλκιδική: 30 θάνατοι.  Έως την Πέμπτη 26-11-2020  

Στην αντιμετώπιση των ασθενών από COVID-19 ουσιαστικό ρόλο παίζει το οξυγόνο ως φάρμακο. Το οξυγόνο είναι φάρμακο. Είναι το νούμερο ένα φάρμακο στην αντιμετώπιση του  COVID-19. Τα Περιφερειακά Νοσοκομεία από την κατασκευής τους δεν προβλέφθηκε (δεν μπορούσε αν θέλετε να προβλεφτεί) να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιες έκτακτες ανάγκες ζήτησης οξυγόνου. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι σχεδόν στο σύνολο τους να μην μπορούν να τροφοδοτούν οι υπάρχουσες δεξαμενές οξυγόνου) κανονικά με οξυγόνο της κλινικές διότι λόγο της μεγάλης ζήτησης κατά την έξοδο του παγώνει στους σταλακτίτες και δεν μπορεί να φτάσει με φυσιολογική ροή και με κατάλληλα μπαρ στις κλινικές. Γι αυτό καταβρέχουν με χλιαρό νερό τους σταλακτίτες για να διώχνουν το πάγο.   

Το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: από τον Απρίλιο που μας ενημερώνανε πως θα υπάρξει δεύτερο κύμα COVID-19 πια μέτρα πάρθηκαν για την αντιμετώπιση του. Δεν γνώριζαν το πρόβλημα?? Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων τι μέτρα έλαβαν? Για ποιο λόγο είναι υπάρχουν οι Διοικήσεις. Να διορίζονται με κομματικά κριτήρια για να αποκαταστήσουμε τα «δικά μας παιδιά!!», αυτός είναι ο ρόλος τους!!. Το Υπουργείο Υγείας γιατί δεν προέβη στην ενίσχυση με νέους υποσταθμούς οξυγόνου στα Περιφερειακά Νοσοκομεία που είναι τόσο απαραίτητα. Τόσοι μήνες, από τον Απρίλιο μέχρι το Νοέμβριο  Οι ευθύνες είναι τεράστιες. Και δεν είναι μόνο αυτό, μας έχουν «τρελάνει» με την αύξηση των ΜΕΘ, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν κτηριακές υποδομές για τις ΜΕΘ. Γίνονται σε πρόχειρα μέρη και υποστελεχωμένα από το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι ελλείψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες. Όλοι πια το γνωρίζουν. Κάθε ζωή είναι πολύτιμη, όχι στα λόγια μόνο. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την δημόσια υγεία. Αυτό προβλέπει το Σύνταγμα. Εδώ έχουμε να μας βομβαρδίζουν μόνο με ατομικά περιοριστικά μέτρα (πρόστιμα), ενώ την ίδια στιγμή το κράτος δεν λαμβάνει και δεν προλαμβάνει μέτρα για τη Δημόσια Υγεία. Ούτε βλέπουμε να δίνει πρόστιμα, στις παραλείψεις κλπ., των διοικήσεων, για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Δημόσια Υγεία. Το σύνταγμα, δεν προβλέπει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Προβλέπει ένα μέτρο για όλους.  Άντε να σοβαρευτούμε όλοι μας… και προπάντων οι διοικούντες!! Που βλέπουν μονόπλευρα, πώς για όλα φταίνε οι πολίτες..  

  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ της Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» 

Γιάντσιος Ιωάννης  

Δικηγόρος Σερρών-εκπρόσωπος 

6976639687 

Σέρρες 30-11-2020 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top