Σέρρες : Με τι κανόνες ανοίγουν (7/12) τα 110 εποχικά καταστήματα – «Στον αέρα» όλα τα υπόλοιπα

-30.jpg

Πέρα από το σίγουρο αυριανό (7/12) άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη, ακόμα δεν έχουν αποφασιστεί οι ημερομηνίες για τα υπόλοιπα.

Αυτό είπε ο αναπληρωτής υπουργός  Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης και πρόσθεσε: «Εντός της εβδομάδας και ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, θα συζητηθεί το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων. Όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown, θα ακολουθήσουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία. Δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να έχει οικονομία- φυσαρμόνικα».

Δείτε ακόμα: Χ. Γώγος: «Ούτε μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούμε να ανοίξουμε με αυτά τα δεδομένα» (video)

Ωράριο και κανόνες για τα εποχικά καταστήματα

Τα καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη θα είναι ανοιχτά έως τις 8 Ιανουαρίου 2021, με ωράριο από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:30 το βράδυ. Θυμίζουμε ότι επιτρέπεται ταυτόχρονα και η πώληση εποχικών ειδών στα σούπερ μάρκετ.

Οι κανόνες λειτουργίας είναι προσαρμοσμένοι και ενταγμένοι στα μέτρα του lockdown:

  • Αναλογία ατόμων ανά τ.μ.: 4/100
  • Άνω των 100 τ.μ.: 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό
  • Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων
  • Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.
  • Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενης σκάλας, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Έρχεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για δημιουργία e-shop, τι γίνεται με τις θερμάστρες

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ακόμη στον ΣΚΑΙ ότι ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής και αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021 ενώ, εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης για τις εξωτερικές θερμάστρες.

«Δεν είναι απαραίτητο να αγοραστούν τώρα, αλλά μπορεί να έχουν αποκτηθεί από το πρώτο lockdown και τώρα οι επιχειρηματίες της εστίασης να προσκομίσουν απλώς τα τιμολόγια και να πληρωθούν», εξήγησε ο αναπληρωτής Υπουργός.

Ο κ. Παπαθανάσης μίλησε και για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ρήτρα μη απόλυσης: «Δηλαδή αν κάποιος που έχει λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή απολύσει εργαζόμενο, υποχρεούται να τον επαναπροσλάβει και θα του επιβληθεί και πρόστιμο. Στον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας, το 50% των χρημάτων θα είναι μη επιστρεπτέο. Θα ακολουθήσει και 6ος κύκλος».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top