Παναγιώτης Κοτρώνης : Επιτέλους, δεν τρώμε «κουτόχορτο».

-34.jpg

Γράφει ο Παναγιώτης Κοτρώνης

«Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό, λίγους για πολύ καιρό αλλά όχι όλους όλο τον καιρό», Αβραάμ Λίνκολν.

Ο κ.Χρυσάφης θεώρησε, ότι αυτή η ρήση του Λίνκολν έχει πλέον ξεπεραστεί. Ίσως τον επηρέασε η δύναμη των ΜΜΕ και κυρίως των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας που τον επαινούν αντί να τον κατηγορούν και εφαρμόζοντας και ένα άλλο ρητό πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, όταν είδε ότι στριμώχνεται από τον μεγάλο αριθμών κρουσμάτων και θανάτων, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που διέθετε στο οπλοστάσιο του.

Και ποια ήταν αυτά; Μα να προλάβουμε να φορτώσουμε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους προτού τα φορτώσουν οι άλλοι σε εμάς, οπότε ποιοι φταίνε;

·        Βασικά οι 30 πρόσφυγες που «αλωνίζουν» την πόλη κάθε ημέρα και διασπείρουν τον κορονοϊό σε όλους μας. Σημαντική λεπτομέρεια, οι πρόσφυγες δεν ψηφίζουν και επίσης δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιπαρατεθούν με το Δήμαρχο. Οπότε στήνουμε το κατάλληλο επικοινωνιακό τοπίο, καλούμε όλα τα ΜΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας και όλως τυχαίως οι κάμερες καταγράφουν τον αυστηρό και αναμάρτητο δήμαρχό μας να «μαλώνει» τους αστυνομικούς επειδή δεν κάνουν κατάλληλους και επαρκείς ελέγχους.

·        Φταίνε φυσικά και οι αστυνομικοί, όλοι συλλήβδην, γιατί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Προκειμένου να βγει «λάδι» ο ίδιος, δεν διστάζει να στοχοποιήσει και τους φυσικούς συμμάχους μας στην προσπάθεια για την τήρηση των νόμων στο δήμο. Αυτούς που σε κάθε περίπτωση μέχρι τώρα επαινούσε.

·        Φταίει βεβαίως και η Αντιπολίτευση που δεν τον αφήνει να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα και κυρίως εκμεταλλεύεται την περίπτωση για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη, ενώ η όποια κριτική πρέπει να γίνεται στον κατάλληλο χρόνο. Και ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος κατά την άποψή του; Όταν περάσει το «κακό» και μετά. Σπεύδω να σημειώσω ένα πρόσφατο παράδειγμα. Όπως ακριβώς έγινε και με την πλημμύρα στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων. Αφού πέρασε το «κακό» (η πίεση της επικαιρότητας δηλαδή) τα τακτοποίησε όλα, αφού ήδη δρομολογήθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα, σε λίγο μπαίνουν και οι ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ (χιούμορ κάνω, μην ξεγελαστεί κανένας και το πιστέψει).

Έλα όμως που υπάρχει και το «VAR» στην πολιτική. Και ποιο είναι αυτό; Μα οι δηλώσεις του κ.Δημάρχου στα τοπικά ΜΜΕ, στα οποία τις καλές εποχές όταν είχαμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα, δήλωνε επί λέξει: «σαν φιλόξενος λαός που είμαστε εδώ στις Σέρρες θα δεχθούμε εδώ όλο τον κόσμο που έρχεται για να περάσει καλά στην πόλη μας». Ανταποκρινόμενοι λοιπόν στο κάλεσμα του δημάρχου ήρθαν πάρα πολλοί από γειτονικούς νομούς και κυρίως από την Θεσσαλονίκη στην οποία ήταν σε ισχύ το lockdown, αλλά δεν σκέφτηκε ο δήμαρχος ότι μαζί με τα λίγα χρήματα που ξόδεψαν στην πόλη μας μετέφεραν και τον κορονοϊό. Και τώρα καταβάλουμε τεράστιο κόστος με κρούσματα και θανάτους πολλών συμπολιτών μας, αλλά βεβαίως πληρώνουμε και στην τοπική οικονομία.

Κύριε Δήμαρχε, παίξατε υπερβολικά το χαρτί κατά των προσφύγων και το «κάψατε», αφού ελάχιστοι πλέον σας πιστεύουν, γιατί ο «λαϊκισμός» έχει και όρια.

Επιτέλους, δεν τρώμε «κουτόχορτο».

Παναγιώτης Κοτρώνης

Συντονιστής της Οργάνωσης Βάσης δήμου Σερρών του ΜέΡΑ25.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top