Δύσκολη χρονιά για τον ΣΥΡΙΖΑ

tsipras0401-696x389-1.jpg

Ακάθεκτος στη στρατηγική του κάνουμε το «άσπρο-μαύρο» συνεχίζει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρά τη δημοσκοπική στασιμότητα των τελευταίων μηνών που έχει προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο σε ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υψηλοί τόνοι και η δομική αντιπολίτευση της Κουμουνδούρου σχετίζονται πρωτίστως με την ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις του κόμματος για πιθανό εκλογικό αιφνιδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα στο 2021, εξέλιξη που θα ήταν καταστροφική για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς μία νέα εκλογική συντριβή θα σήμανε ουσιαστικά το άδοξο τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του πρώην πρωθυπουργού.

Η απουσία ενός συγκροτημένου εναλλακτικού σχεδίου για τη χώρα, η εμμονή σε παλαιοκομματικές αντιπολιτευτικές τακτικές και η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της πανδημίας έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στη δεξαμενή των μετριοπαθών ψηφοφόρων, ενώ καταδεικνύουν την ανεπάρκεια του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει την κατάσταση στο εσωτερικό και την αποτυχία του εγχειρήματος μετατόπισης του κόμματος προς το Κέντρο, αφού ο κ. Τσίπρας σύρεται από τις ορέξεις και τις αυστηρές προειδοποιήσεις των εσωκομματικών αντιπάλων, οι οποίοι του έχουν διαμηνύσει ότι πρέπει να ξεχάσει τα περί προσωποπαγούς κόμματος και τα σχέδια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ.

Το 2021 θα αποτελέσει μία δύσκολη χρονιά για τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα, οι οποίοι σηκώνουν στα ύψη τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, ελπίζοντας ότι η πόλωση και ο διχασμός θα αποτελέσει το σωσίβιο για την πολιτική τους επιβίωση.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top