Δήμος Εμμανουήλ Παππά : Στις πληγείσες περιοχές η Λαικη συσπείρωση

laiki-sispeirosi-plimmires12121-min.jpg

Με βασικό στόχο να αποκτηθεί καλύτερη εικόνα, να ακουστούν οι αγωνίες των κατοίκων και να βγουν στην επιφάνεια τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πρόσφατες πλημμύρες, αλλά και να αναδειχθούν οι σύγχρονες ανάγκες που δε μπορούν να καλυφθούν αποσπασματικά και με μπαλώματα,  η Λαϊκή Συσπείρωση  Εμμανουήλ Παππά συνεχίζει με πρόγραμμα περιοδειών να επισκέπτεται χωρία που υπέστησαν σοβαρές ζημίες.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με προέδρους, μέλη των τοπικών συμβουλίων και κατοίκους σε Νεοχώρι, Μονόβρυση, Νέο Σκοπό, Παραλίμνιο και Πεθελινό. Ενώ για τις επόμενες ημέρες περιοδείες θα πραγματοποιηθούν και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου.  

Δυστυχώς η συνεχόμενη βροχόπτωση μέχρι και σήμερα, επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές, δημιουργώντας νέα πλημμυρικά φαινόμενα, ενισχύοντας παράλληλα τις αγωνίες των κατοίκων στο ενδεχόμενο να ανέβει η στάθμη του Στρυμόνα.

Στα πλαίσια αυτά αναδεικνύεται η ανάγκη υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο σύνολο του Δήμου Εμμανουήλ Παππά όπως και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης του ποταμού Στρυμόνα.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Εμμανουήλ Παππά, εκφράζει την συμπαράστασή της στους κατοίκους που έπαθαν ζημιές και συνεχίζουν να αγωνιούν με κάθε βροχόπτωση περνώντας δύσκολες ώρες.

  • Ζητάμε την κατάργηση των δημοτικών τελών όλων των πληγέντων τουλάχιστον για ένα χρόνο.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όλες οι οικίες που είχαν ζημιές συμπεριλαμβάνοντας αυλές, υπόγεια, συσκευές κ.α.
  • Ζητάμε την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων στο 100% των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ή άλλα κρατικά κονδύλια. Να καταργηθεί το χαράτσι υπέρ ΕΛΓΑ στην αίτηση αποζημίωσης.
  • Να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες και η υλοποίηση, όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.
  • Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο όπως και στο αγροτικό οδικό δίκτυο και να γίνουν έργα αντιστήριξης σε επικίνδυνα σημεία του.
  • Να στελεχωθούν με προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε μηχανολογικό εξοπλισμό για να κάνουν τα αναγκαία έργα.

Τα πρώτα δείγματα για τις προθέσεις της Κυβέρνησης και της Δημοτικής αρχής σε σχέση με τις αποζημιώσεις των κατοίκων τα είδαμε τόσο από το γεγονός ότι  η όποια ενημέρωση δεν έγινε με πρόσφορα μέσα, με αποτέλεσμα αρκετοί δημότες να μην γνωρίζουν για την διαδικασία των αποζημιώσεων.

 Καθώς  και  μέσω του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, κ. Βύρωνα Μπάλτσιο, ο οποίος μεταξύ άλλων  δήλωσε ότι: « η αποκατάσταση των ζημιών στα σπίτια, αφορά μόνο στους κύριους χώρους και όχι αυλές και υπόγεια!!!».

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγροτοκτηνοτρόφους και επαγγελματίες, να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από συλλόγους, επιτροπές με διάφορες πρωτοβουλίες  για την προστασία της ζωής τους και των περιουσιών τους.  Όχι άλλος χρόνος χαμένος. ΤΩΡΑ λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση, για τον δρόμο που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top