Εμπορικος σύλλογος Σερρών : Να ληφθούν άμεσα Γενναία μέτρα στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

-32.jpg

 Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών εκφράζει την απόγνωση του Εμπορικού Κόσμου του Νομού Σερρών μετά τα επαναλαμβανόμενα Lock Down.
Είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουμε άμεσα σε καθεστώς κανονικότητας. Η αγορά δεν ”αντέχει ” να χάσει και την περίοδο των εκπτώσεων. Τα μηδενικά έσοδα, τα ανελαστικά έξοδα και τα αδιάθετα εμπορεύματα μας που χάνουν την αξία τους θα οδηγήσουν σε χρεωκοπία μεγάλο μέρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων.
Στο πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία» με Κωδικό ΟΠΣ 4542 εντάχθηκαν ελάχιστες πολύ μικρές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπιστεί ούτε κατ ελάχιστον η ανάγκη χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων.

Καλούμε το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Οικονομικών να λάβουν άμεσα ”γενναία ” μέτρα στήριξης των βαριά πληττόμενων πολύ Μικρών και Μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων.
• Οι επιστρεπτέες προκαταβολές 4- 5- 6 αλλά και όσες ακολουθήσουν πρέπει να χαριστούν εξ ολοκλήρου.
• Οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να παγώσουν για όσο διάστημα διαρκεί η περίοδος των περιοριστικών μέτρων.
• Τα ενοίκια πρέπει να είναι μηδενικά έως τουλάχιστον τον Ιούνιο.
• Επιβάλλεται η αναστολή πληρωμής επιταγών για τουλάχιστον άλλους 6 μήνες.
• Απαραίτητη κρίνεται η δυνατότητα νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς από 48 δόσεις και πάνω.
• Ζητούμε ένα νέο «γενναίο» πρόγραμμα Ενίσχυσης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους που θα συμπεριλάβει τους αυτοαπασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις με αριθμό εργαζομένων 1 έως 10.
• Τέλος, ένα πάγιο αίτημα που θα αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας είναι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top