Εμπορικος Σύλλογος Σερρών : Επιτέλους ανοίγουμε τα καταστήματα

-32.jpg

 Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών,  στην παρούσα εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία και μετά από σχεδόν δυόμιση μήνες ( από τις 2 Νοεμβρίου που επιβλήθηκε το τοπικό lock down),  με τις αλλεπάλληλες πιέσεις όλων των εμπορικών συλλόγων , επανερχόμαστε την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στην κανονικότητα. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας που ανακοινώθηκε έγινε αποδεκτό ως προσωρινή λύση ώστε να αποφευχθεί ο « ξαφνικός θάνατος»  των επιχειρήσεων. 

Οι μικρομεσαίοι έμποροι είναι αποφασισμένοι από την ερχόμενη Δευτέρα 18/01/21 να τηρήσουν υποδειγματικά τους νέους κανόνες που είναι:

  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός: 4 άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ. που ίσχυε προηγουμένως).  Και αυτό το μέτρο ισχύει πλέον οριζόντια και για όλο το λιανεμπόριο (συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων).  Τα σχετικά μεγέθη ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.
  • Υποχρεωτική ανάρτηση στην είσοδο από τον υπεύθυνο του καταστήματος του μέγιστου πληθυσμού πελατών που μπορεί να εισέλθει εντός του καταστήματος. 
  • Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
  • Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργιά κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
  • Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
  • Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.


Το Ωράριο λειτουργιάς των καταστημάτων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης  είναι  ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΌ  από 07:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ.


Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών προτείνει το εξής ωράριο λειτουργίας


ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ : 09:00 έως 14:30

ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:00 έως 14:00 και 17:00 έως 20:00

ΣΑΒΒΑΤΟ : 09:00 έως 15:00

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top