Σέρρες : Τι ισχύει για κυνήγι – ψάρεμα – ταξι – πρακτορεία ΟΠΑΠ

Chardalias-681x454-1.jpg

E͇̅љӇ ӕ͔Jԙ͠ՃʼnS ӗŔɊ`̅ ԇ͠ЏхɁ ԇӠЁ̈́njɁӠCOVID-19 ӔǍ יс ́ӭׁфKɁӭ́Éϑʉ͇ӭׁ̉NjɄϕ-ʏ͔φLMǓ (EUROKINIISSI POOL INTIME/ ʁЁ͔GӠć̇ԑǓ)

Τι ισχύει για ΟΠΑΠ, ταξί, κυνήγι και ψάρεμα
Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας πραγματοποίησε το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αλλαγές σε κάποια από τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα καθώς και την παράταση τους για ακόμα μία εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την παράταση για μια εβδομάδα των μέτρων που ισχύουν σε όλη τη χώρα, όπως η υποχρεωτική αποστολή SMS ή η έντυπη βεβαίωση κυκλοφορίας, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00, με τις ισχύουσες εξαιρέσεις.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως παρατείνεται η απαγόρευση για το κυνήγι και για το ψάρεμα. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι Π.Ε. Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης και αυτό μόνο για κυνήγι αγριόχοιρου, με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Το κυνήγι θα επιτρέπεται μόνο εντός ΠΕ και έως 4 άτομα, 2 σε κάθε όχημα.

Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Επίσης, στα ταξί θα επιτρέπονται πλέον 2 επιβαίνοντες πέραν του οδηγού.

Σχετικά με τους φοιτητές, δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους να πάνε εντός 72 ωρών να αδειάσουν, ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το TAXISNET).

Τέλος, στις 1 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, όχι όμως τα καταστήματα OPAP play, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top