Δημοσκόπηση GPO: Οι πολίτες λένε «ναι» στην κυβέρνηση, στο εμβόλιο και στις αλλαγές στα ΑΕΙ

.jpg

ην πρώτη δημοσκόπηση της GPO για τη νέα χρονιά δημοσιεύουν σήμερα τα «Παραπολιτικά», που αποτυπώνει τις προσδοκίες των πολιτών, την ψυχολογική διάθεση στην οποία βρίσκονται σε αυτή τη φάση της πανδημίας, τη στάση τους απέναντι στα θέματα της επικαιρότητας και την αξιολόγησή τους για τους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής.

Στην πρόθεση ψήφου – σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου – η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκεται στις 13,9 μονάδες, με τη ΝΔ να καταγράφει ποσοστό 37,2% από 37,4%, τον ΣΥΡΙΖΑ 23,3% από 24,3%, το Κίνημα Αλλαγής 6,2% από 6,4%, το ΚΚΕ 6,1% από 5,5,%, την Ελληνική Λύση 4% από 3,6% και το ΜΕΡΑ25 να ανεβαίνει στο 3%. Πρόκειται για πολύ μικρές μετακινήσεις και μετατοπίσεις που παγιώνουν μια συγκεκριμένη δημοσκοπική εικόνα, στην οποία η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη και ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να αντεπιτεθεί και να εισπράξει την φθορά που δημιουργεί η συνεχιζόμενη υγειονομική και οικονομική κρίση.

Σχετικά με την εμβολιαστική διαδικασία, το 71,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως προτίθεται να κάνει το εμβόλιο μέσα στους επόμενους μήνες, με το 25,7% να αρνείται τον εμβολιασμό.

Αναφορικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, το 62,3% κρίνει θετικά τη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και ανώτατου χρονικού ορίου φοίτησης, ενώ το 58,4% συμφωνεί με τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Αφήνω εδώ τη δημοσκόπηση της ίδια εταιρίας στις 30 Μαίου 2020 με τη διαφορά στο 21,8% ,μήπως και προβληματιστεί κανείς.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top