Συλ.κιν.αναπ Ν.σερρων : Όχι στην καταστολή και στον αυταρχισμό

-90.jpg

Η νέα απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις είναι ενταγμένη στο γενικότερο σχέδιο της, το οποίο αφορά την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής, προκειμένου να συνεχιστεί η μεταφορά των βαρών της πανδημίας αποκλειστικά στις πλάτες του λαού, σε όφελος  ελάχιστων ισχυρών οικονομικά συμφερόντων.

Αποτελεί συνέχεια των απαγορεύσεων, των συλλήψεων και των διώξεων που εφάρμοσε το προηγούμενο διάστημα, ενάντια σε όσους έμπρακτα εξέφρασαν την αντίθεση τους στην πολιτική της.  Παράλληλα καταδεικνύει την πρόθεση της να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να προχωρήσει στην περιστολή δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, αποδυναμώνοντας τις δυνατότητες των εργαζομένων, των χρονίως πασχόντων κ.α να διεκδικήσουν πίσω όσα τους πήραν στην προηγούμενη κρίση, όσο και να αντισταθούν σε όσα τους παίρνουν τώρα ή ετοιμάζονται να τους πάρουν στη συνέχεια.

Τα περί δήθεν αναγκαίων μέτρων για τη διακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας είναι σκέτα προσχήματα. Αν η κυβέρνηση νοιαζόταν πραγματικά για την υγεία της κοινωνίας θα ενίσχυε το δημόσιο σύστημα υγείας και δε θα προχωρούσε σε περικοπές, θα έπαιρνε μέτρα για τη μη διάδοση του ιού στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στους εργασιακούς χώρους και αλλού. Αντίστοιχα αν ενδιαφερόταν πραγματικά για την οικονομική τύχη και το γενικότερο επίπεδο διαβίωσης των μη οικονομικά ισχυρών στρωμάτων θα φρόντιζε να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης τους, όπως και μέτρα για την όσο το δυνατό ομαλότερη συνέχιση της κοινωνικής ζωής, με το λιγότερο δυνατό  κίνδυνο. Δηλαδή θα φρόντιζε να εξαλείψει στο μέτρο του δυνατού όλους εκείνους τους παράγοντες που καθιστούν αναγκαία την κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα, όπως και των χρονίως πασχόντων, εν μέσω πανδημίας. Αντί αυτού η κυβέρνηση επιμένει μόνο στα lockdown, επιλέγει να μιλά μόνο για την ατομική ευθύνη και να στήνει επικοινωνιακά σόυ.

Το επόμενο διάστημα ο αγώνας για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, των δομών προνοίας, κοινωνικής μέριμνας και προστασίας, η προσπάθεια συνολικά για τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας που βιώνουν οι χρονίως πάσχοντες θα ενταθεί από το Σύλλογο μας, κόντρα στην πολιτική του αυταρχισμού.  Αυτό το δρόμο τον βαδίζουμε παράλληλα με άλλα σωματεία, συλλόγους και επιτροπές εργαζομένων, ευπαθών ομάδων και χρονίως πασχόντων της Π.Ε. Σερρών και σε αυτή την κατεύθυνση ελπίζουμε να βρεθούμε και με άλλες συλλογικότητες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους διώκονται επειδή διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους και ζητούμε τη διαγραφή των εξοντωτικών τους προστίμων.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top