Και κάπου εδώ αρχίζουν τα όργανα…

-17.jpg

Τι είναι το ‘Κέντρο’ για τον ίδιο, επιχείρησε να εξηγήσει μεταξύ πολλών άλλων ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega.

«Το κέντρο ανήκει στη… γεωμετρία, βασικά, ως έννοια. Στην πολιτική, το να δηλώνεις Κέντρο ή Αριστερά ή Δεξιά στις ημέρες μας σημαίνει πάρα πολύ λίγα πράγματα, σημαίνει ότι προέρχεσαι από μία παράδοση», είπε, προσθέτοντας ότι «σημασία έχει να είσαι πραγματικά προοδευτικός, να μπορείς να καταλάβεις τι συμβαίνει, να είσαι έτοιμος να αποδεχθείς με ρεαλισμό αλλά και με ευαισθησία τις νέες καταστάσεις, να τις προλάβεις, να τις ρυθμίσεις, να ενώσεις την κοινωνία, να είναι η πολιτική σου προοδευτική και συμπεριληπτική και αποτελεσματική, να μπορείς να εκφρασθείς με ένα όραμα αλλά και να διοικήσεις, να διαχειρισθείς».

Ως εδώ καλά. Μετά όμως, παρατήρησε ότι «αν αυτό λέγεται Κέντρο ή εάν λέγεται Σοσιαλδημοκρατία ή εάν λέγεται Κεντροδεξιά ή εάν λέγεται όπως αλλιώς θέλουμε, στις ημέρες μας έχει πάρα πολύ μικρή σημασία», προσθέτοντας πως «η αιχμαλωσία σε σχήματα τα οποία έρχονται βαθιά από το παρελθόν δεν μας βοηθά αυτή τη στιγμή» και πως πρέπει να είμαστε λίγο πιο ελεύθεροι, πιο ανοικτοί, για να μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά. Και κάπου εδώ, αναμένεται να αρχίσουν τα όργανα…

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top