Παναγιώτης Σπυρόπουλος : Η λογικη επιστρέφει στην τοπικη αυτοδιοίκηση

-26.jpg

«Το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στον εκλογικό νομό κινείται προς τη λογική της επιθυμίας του λαού, αυτών δηλαδή που επιλέγουν τον συνδυασμό» αναφέρει με δήλωση του, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

«Όπως είδατε στο πρόσφατο παρελθόν και κυρίως στους δήμους, η κατάσταση που υπήρχε κατ’ εμε ήταν μη λογική. Θα πρέπει αυτός που επιλέγει ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζει την πολιτική του. Δεν μπορεί να εκλέγονται κυβερνήσεις με 39%, 40% 41% 42% και 43% και κάποιοι αν φτάνουν στα 49,5% και να μην έχουν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο ή σε άλλα ανάλογα όργανα. Εμείς ως Π.Ε. Σερρών δεν το αντιμετωπίσαμε αυτό το πρόβλημα λόγω των υψηλών ποσοστών που μας έδωσα οι πολίτες των Σερρών και της Κ. Μακεδονίας» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών

Ο κύριος Σπυρόπουλος σημειώνει άλλο ένα θετικό του νομοσχεδίου καθώς όπως λέει θα πρέπει οι συνδυασμοί να είναι αρκετούς μήνες πριν έτοιμοι: «από προγενέστερο διάστημα θα πρέπει οι συνδυασμοί να είναι έτοιμοι. Για παράδειγμα από Ιούνιο να υπάρχουν συνδυασμοί, να είναι δηλαδή έτοιμοι οι συνδυασμοί και να μην γίνονται οι τελευταίες «κάτω» από το τραπέζι συμφωνίες» καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΤΤΑΣ 

ΤΗΛΕΠΙΠΟΛΕΣ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top