Δήμος Βισαλτίας : Εβδομάδα εθελοντικης αιμοδοσίας από τους Τερπνιώτες Θεσσαλονίκης

-λήψης-3.jpg

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 108ης Επετείου της μάχης στα Πλατανούδια Τερπνής, η οποία διεξήχθη στις 17 Φεβρουαρίου 1913 κατά τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο, ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης διοργανώνει Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, από 15 Φεβρουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου 2021, στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α. και σ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν τμήμα αιμοδοσίας.

Καλούνται οι Τερπνιώτες και φίλοι αιμοδότες να ανταποκριθούν για άλλη μια φορά, δίνοντας ένα ακόμη βροντερό παρόν στο κάλεσμα αυτό του Συλλόγου και παράλληλα ένα παράδειγμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας.

Ιδιαίτερα όσοι έκαναν χρήση και γνώρισαν πολύ καλά την αξία της προσφοράς, έχουν ηθική υποχρέωση να αναπληρώσουν το αίμα που χρειάστηκαν γιατί έτσι αναγνωρίζουν και ανταποδίδουν το καλό, προς τον ανώνυμο Τερπνιώτη αιμοδότη που στάθηκε κοντά τους στη δύσκολη ώρα της δοκιμασίας της υγείας τους.

Μέσα στον αγώνα της καθημερινότητας μπορούμε να «κλέψουμε» ένα δεκάλεπτο από τις ασχολίες μας , καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, και να τρέξουμε στο ΑΧΕΠΑ ή σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας προσφέροντας λίγο από το αίμα μας.

Σήμερα που βιώνουμε δύσκολες στιγμές λόγω της πανδημίας covid-19, που δοκιμάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και υπάρχει απόλυτη ανάγκη να ενισχυθούν οι Μονάδες Αιμοδοσίας των νοσοκομείων της χώρας, είναι επιβεβλημένο να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι εθελοντές αιμοδότες μας προσφέροντας λίγο από το αίμα τους ώστε να συμμετέχουν στην Εθνική προσπάθεια για την επάρκεια αίματος.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top