Σέρρες : Ένα ¨¨άγκαθι ¨¨ που ..παραμένει … ¨¨άγκαθι ¨¨¨

KTISMA-KENTRIKO-PARKO-300x225-1.jpg

Με επιστολή του ο ιδιοκτήτης οικίας στο κεντρικό πάρκο, που αποφασίστηκε να κατεδαφιστεί, παρουσιάζει τις απόψεις και της «άλλης πλευράς» στο ζήτημα.

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του.

 Κύριε  Νάτσιε

Στην ιστοσελίδα σας αναρτήσατε κείμενο με τίτλο <έφυγε ένα αγκάθι >, που αφορά πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κατεδάφιση της πατρικής μας οικίας στην οδό Δορυλαίου 12. 

Επειδή ασφαλώς δεν ενημερωθήκατε για όλες τις λεπτομέρειες, που πέρα από το νομικό αφορούν και τεράστιο ηθικό ζήτημα, σχετικά με τον τρόπο που κάποιοι διαχειρίζονται την εξουσία και τη δυνατότητα ενός πολίτη ν ‘ αντιπαλέψει μηχανισμούς καταβάλλοντας τεράστιο ψυχικό και οικονομικό κόστος, σας πληροφορώ ότι – ανεξάρτητα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, η δικαστική διαμάχη βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Θυμίζω ότι η πατρική μας οικία που διεκδικεί ο Δήμος βρίσκεται σε οικόπεδο το οποίο ο Δήμος αρχικά είχε παραχωρήσει – βάσει των τότε αποφάσεων – από το 1925 στον πρόσφυγα παππού μου Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο. Στη συνέχεια ο Δήμος το 1958 αφού ρυμοτόμησε την περιοχή με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το πούλησε στον παππού μου, όπως πούλησε και άλλα γειτονικά οικόπεδα σε άλλους ιδιοκτήτες.

Το 1977 ο πατέρας μου πήρε άδεια οικοδόμησης (που σημαίνει έγκριση Πολεοδομίας και δημοτικής υπηρεσίας) και έκτισε το συγκεκριμένο κτίσμα. Ο Δήμος ένα χρόνο μετά, το 1978,οταν πλέον αποπερατώθηκε η οικοδομή, μετά από σχετική απόφαση κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να απαλλοτριώσει το κτίσμα του οικοπέδου με εξευτελιστικό τίμημα που καθόρισε η τότε δημοτική αρχή, στο οικόπεδο που ο ίδιος Δήμος ρυμοτομούμενο μας το είχε πουλήσει.

Πιστεύω κατανοείτε τη θέση, τα επιχειρήματα, το δίκαιο ενός δημότη και ειλικρινά εύχομαι να μην βρεθείτε στην θέση μας όπου ο πωλητής ενός οικοπέδου, αφού σας αφήσει νόμιμα να το κτίσετε, αμέσως μετά το απαλλοτριώνει σε τίμημα που ο ίδιος ορίζει και σας μπλέκει σε μια χρόνια δικαστική διαμάχη, όπου εσείς θα πληρώνετε (παράβολα, ΦΠΑ, δικηγόρους) από την τσέπη σας και αυτός από την τσέπη άλλων.

Ευχαριστώ Αλέξανδρος Κ. Σιδηρόπουλος 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top