ΕΠΣ Σερρών : ”Δεν είναι θέμα νομιμότητας αλλά ηθικής οι εκλογές να γίνουν με περισσότερα σωματεία”

KVOTSIS.jpg

SANYO DIGITAL CAMERA

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Σερρών κ. Κώστας Βότσης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών και την εκπομπή του Βασίλη Αναστασιάδη. Ο νυν υποψήφιος με την παράταξη του Νίκου Κατσαβάκη, είπε πολλά και ενδιαφέροντα, για τις επικείμενες εκλογές της Σερραϊκής Ένωσης, που εχουν προγραμματιστει για τις 31 Μαρτίου, τονίζοντας οτι: «Όποιος αγαπά έμπρακτα το Σερραϊκό ποδόσφαιρο κάνει εκλογές με ευρύ εκλογικό σώμα και όλα τα σωματεία εντός εκλογικής διαδικασίας και όχι με τα ελάχιστα αναγνωρισμένα, όπως συμβαίνει σήμερα».

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Έιμαι αντίπαλος με τον Σάκη Χατζηπαντελή μόνο σε μια εκλογική διαδικασία, έχουμε καλές σχέσεις και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Είχα πει μέσα μου, κάποια στιγμή, ή θα κατέβω μόνος μου ή θα κάτσω σπίτι μου. Κι αυτό συνέβη, διότι με επηρέασαν διάφορα γεγονότα και το πως εξελίχθηκαν στην τελευταία μου θητεία. Δεν περίμενα κάποιες καταστάσεις και έτσι αμφέβαλα, ενώ είμαι άνθρωπος που υπηρετώ πολλά χρόνια τα κοινά του ποδοσφαίρου.

Είδα εσωστρέφεια στην προηγούμενη διοίκηση. Ασχολήθηκαν μόνο τα θέματα εντός νομού. Κανονικά, έπρεπε να τρέξουμε στα κέντρα αποφάσεων, όπως είναι η ΕΠΟ, η ΚΕΔ κλπ. Να μπουν άνθρωποι μας στις επιτροπές που καθορίζουν τις εξελίξεις αλλα αυτό δεν έγινε. Εμείς δεν φαινόμασταν πουθενά, σαν να κρύβαμε τους ανθρώπους μας. Δεν διεκδικήσαμε τίποτα, παρά μόνο μια επιτροπή για τον πρόεδρο τον Σάκη. Αυτή η εσωστρέφεια δεν ήταν καλή. Εμείς ως μέλη μιας διοίκησης προτείνουμε, το τι θα συμβεί το αποφασίζει μόνο ο πρόεδρος. Νιώθω σαν να μας έκρυβαν.

Εάν κάνω έναν απολογισμό, αναλαμβάνω κι εγώ μέρος της ευθύνης για ότι συνέβη ή δεν συνέβη. Δυστυχώς καταλήξαμε να κάνουμε συμβούλιο 3-4 άτομα ενώ είναι 11μελες. Το να ασκείς εξουσία είναι δύσκολο πράγμα και μόνον ο πρόεδρος έχει την ευθύνη να κρατήσει ένα ΔΣ, ώστε να λειτουργεί με συνέπεια. Έγιναν και πράγματα, όπως οι γιατροί που μπήκαν στα γήπεδα, τα ανταγωνιστικά και καθαρά πρωταθλήματα, πλην εξαιρέσεων που συμβαίνουν σε όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Θα μπορούσαμε όμως να κάνουμε και περισσότερα πράγματα.

Οι σχέσεις με τον Σάκη είναι μια χαρά, απλώς δεν εισακούστηκαν κάποιες προτάσεις μου. Όπως για παράδειγμα η μείωση των οδοιπορικών στις διαιτησίες, για τα απομακρυσμένα σωματεία. Άλλο να δίνεις 800€, άλλο 100€ και άλλο μηδέν. Λόγω οικονομικής κρίσης αυτά τα έξοδα δεν έδωσαν ισονομία  για να κρατήσουμε ζωντανό το ποδόσφαιρο στο νομό. Τα είπαμε προεκλογικά, εγώ τα υποσχέθηκα και δεν έγιναν ποτέ. Δεν είχα πρόσωπο να ξαναπάω σε εκείνες τις έδρες. Οι ίδιοι άνθρωποι είμασταν αντιπολίτευση και πετύχαμε πολλά, επι διοίκησης Χριστοφορίδη. Κρατήσαμε αντίβαρο σε εποχές που γίνονταν άλλα… Γίναμε διοίκηση τελικά αλλά δεν υλοποιήσαμε κάτι παραπάνω.

Τώρα με την παράταξη Κατσαβάκη, είναι αλλιώς. Ζήτησα διαβεβαιώσεις, ώστε να γίνει προσπάθεια για να αλλάξουν μερικές καταστάσεις και τις πήρα. Εαν δεν γίνουν υπάρχει και η παραίτηση. Όταν με κάλεσε ο Νίκος, σκέφτηκα την πορεία μου και τι θα ήθελα να γίνει στον χώρο, ώστε να αφήσουμε κάτι καλύτερο. Τα εξέφρασε και ο ίδιος. Πρέπει να βγάλουμε νέους διαιτητές στο πανελλήνιο, όπου δεν υπάρχει Σερραίος, πρέπει να βγάλουμε νέους προπονητές στις μικτές ομάδες και όχι να κάνουμε μόνο πρωταθλητισμό, διότι χάνουμε το νόημα. Ναι πήραμε ένα πρωτάθλημα, αλλά λειτουργήσαμε εκεί όπως είχαμε συμφωνήσει. Γίνονται σεμινάρια κλπ. Όλα αυτά πρέπει να είναι οι στόχοι μας, να διεκδικήσουμε και θέσεις για Σερραίους στις επιτροπές της ΕΠΟ. Μινιμουμ μια επιτροπή, για να μπορούμε να έχουμε επαφή με την ομοσπονδία, την διαιτησία κλπ, αλλιώς μένουμε εκτός παιχνιδιού και βλέπουμε αδικίες…

Η επιλογή να στηρίξουμε τον προηγούμενο πρόεδρο της ΕΠΟ τον κ. Γραμμένο, ήταν επιβεβλημένη για να αλλάξει ένα σύστημα ετών, εάν έγιναν λάθη ή δεν τον άφησαν να λειτουργήσει αυτό είναι άλλο θέμα. Η ένωση μας, ήταν απο τις πιο δυνατές και συγκυριακά θεωρώ έχουμε αποδυναμωθεί. Ένα μεγάλο χαμένο στοίχημα ήταν τα 56 σωματεία. Θέλαμε να φτάσουμε τριψήφιο το νούμερο αλλά χάσαμε.

Η κακή κατάσταση του νομού μας, που είναι τελευταίος σε πολλά, μας δυσκολεύει και στο ποδόσφαιρο αλλά η πολιτεία δίνει κίνητρα και η ΕΠΟ ίσως καλύψει τα έξοδα των ενώσεων και έτσι ισως μείνουν χρήματα για να τα σωματεία μέσα απο κάποιες άλλες ενέργειες. Φαίνεται οτι πολιτεία βαδίζει σε σωστούς δρόμους βελτιώσεων και είναι καλό αυτό.

Το σημαντικό που θέλω να τονίσω είναι οτι έχουμε ένα σοβαρό θέμα μπροστά μας και αφορά τις εκλογές των 25 μόνο σωματείων που μπήκαν στο μητρώο και έχουν δικαίωμα ψήφου. Δεν βρίσκω τον λόγο να γίνει αυτό. Είναι αδικαιολόγητο να πάμε σε εκλογές με τόσα λίγα σωματεία στις 31/3 ενώ έχουμε παράταση μέχρι τις 30/6. Μιλάμε με πολλά σωματεία που διαμαρτύρονται, διότι είναι στην τελική ευθεία της περαίωσης και αναγνώρισης τους, αλλα επειδή είναι κλειστό το σύστημα της ΓΓΑ, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Εμείς φταίμε που δεν ολοκληρώθηκαν τα χαρτιά απο όλα τα σωματεία.

Δεν θεωρώ οτι έχουμε θέμα νομιμότητας αλλά ηθικής. Οι νομικοί της παράταξης Κατσαβάκη ασχολούνται με το θέμα, ώστε οι εκλογές να γίνουν αργότερα.

Θεωρώ οτι οι εκλογές θα γίνουν σε καλό κλίμα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, άλλωστε είμαστε χωρίς αμοιβές. Έχουμε μόνο της αγάπη μας για το ποδόσφαιρο. Παλιά τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με δυο υποψηφίους συνήθως στην ΕΠΟ, όποτε κάθε παράταξη τοπικά στήριζε και κάποιον, τώρα όμως είναι αλλιώς με την υποψηφιότητα Ζαγοράκη. Εμείς είμαστε υπερ του. Η εμπλοκή της πολιτείας έχει τους δικούς της λόγους αλλα ή επιλογή στο πρόσωπο του Ζαγοράκη είναι υπεράνω πολιτικής. Είναι εμβληματική φιγούρα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα ολοκληρωθεί ο συνδυασμός μας. Θα ανακοινωθούν τα 11 μέλη του ΔΣ και οι αναπληρωματικοί. Ακόμα και με 25 σωματεία πάλι πιστεύω οτι μπορούμε να εκλεγούμε αλλά αυτό δεν είναι σωστό για το καλό του ποδοσφαίρου μας. Είμαστε όλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου με θητεία στον χώρο και τα κοινά, έχουμε ήθος και χαρακτήρα καθαρό. Η ΕΠΣΣ δεν είναι Δήμος ή Περιφέρεια. Το οικονομικό είναι πρόβλημα αλλα μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες. Σωστούς ανθρώπους και επαγγελματίες στην πειθαρχικη επιτροπη ας πουμε, να μπει δικηγόρος, να γίνει η μειωση των οδοιπορικων, να γίνεται πρωτάθλημα ενός ομίλου αλλα οχι με 16 ομάδες.

Τον Νίκο Κατσαβάκη τον γνώριζα απο μικρό παιδί, έφτασε πολυ ψήλα ποδοσφαιρικά και έχει τις περγαμηνές μετά την θητεία του στον Πανσερραϊκό και την διοικητική του ενασχόληση να μπει ενεργά στην Ένωση και μαζί με τους ανθρώπους που είμαστε κοντά του να γίνουν πολλά θετικά πράγματα. Έχει ανθρώπους με τεχνογνωσία και μπορούν να τρέξουν διάφορα θέματα. Εγκαταστάσεις, οργάνωση, ευρωπαϊκά προγράμματα κλπ. Δεν με απασχολεί προσωπικά εάν θα είμαι αντιπρόεδρος. Έχω την τρέλα μου με το παιδικό πρωτάθλημα και θέλω να συνεχιστεί αυτό που ξεκινήσαμε, ώστε πολλά παιδιά μας, να παίζουν σε υψηλό επίπεδο.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top