Τρόμος από το πιθανο κύμα νεοαγανακτισμένων

-41.jpg

ράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Πηγή: newsbreak.gr

Νέα Σμύρνη: Πρώτα ορισμένες εισαγωγικές παρατηρήσεις:

• Εγκλωβίσαμε τον δημόσιο βίο και στριμώξαμε τη χώρα στα στενά όρια μιας μικρής πλατείας, την ώρα που οι Τούρκοι εγκαινιάζουν το νέο πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιου μαζί με τους Ρώσους και απειλούν εμάς τους Έλληνες ότι δεν θα είμαστε ασφαλείς όσο δεν κάνουμε μια δίκαιη συμφωνία μαζί τους. Και ότι θα μας απαντήσουν «στο μέτωπο». Την ώρα που η Ελλάς χρειάζεται απελπισμένα κοινωνική σταθερότητα, η πολιτική της τάξη παράγει αστάθεια. Εύγε.

• Επιστρέψαμε στο προδικτατορικό μίσος Δεξιάς – Αριστεράς, το οποίο είχε αποδεδειγμένως ολέθριες ιστορικές συνέπειες για τον τόπο. Η σχεδόν δεκαετής παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ εναλλάξ στη θέση της πρώτης και της δεύτερης πολιτικής δύναμης της χώρας έχει απελευθερώσει τα δαιμόνια του χθες. Και γιατί η ίδια η Αριστερά παράγει εντάσεις με ευθύνη της (Δρίτσας) και γιατί η Δεξιά αξιοποιεί τις ευκαιρίες πόλωσης προκειμένου να ασφαλίσει τα συντηρητικά νώτα της (Κουφοντίνας).

• Στις δημοκρατίες την ευθύνη για την εγγύηση της τάξης, της κοινωνικής ειρήνης και της πολιτικής ομαλότητας την έχουν πρωτίστως οι εκλεγμένες κυβερνήσεις και δευτερευόντως οι αντιπολιτεύσεις. Η σταθερότητα είναι πολύ σοβαρό διακύβευμα για να εγκαταλείπεται στο κλομπ ενός αφιονισμένου αστυνομικού ή στις σιδηρόβεργες 400 επικίνδυνων αναρχικών.

• Οι οικογενειάρχες που βγήκαν στις πλατείες με τα παιδιά τους την Κυριακή δεν είναι «νεοαγανακτισμένοι». Φιλήσυχοι πολίτες είναι, οι οποίοι ύστερα από έξι μήνες κλεισούρας και lockdown θέλησαν να πάρουν ολίγον αέρα. Δικαιούνται σεβασμού. Όχι κυνηγητού.

• Η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από έναν χρόνο επιτήρησης της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων έχει φθάσει στα όριά της. Αντί να κυνηγά το κοινό έγκλημα, εντέλλεται να κυνηγά τους πολίτες και στην ουσία έχει μετατραπεί σε μηχανισμό επιβολής εξοντωτικών προστίμων. Δεν είναι αυτή η αποστολή της.

• Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έδωσε ποσοστό 43% στη Ν.Δ. στις εκλογές του 2019, στον ΣΥΡΙΖΑ χαμηλότερο από το εθνικό του ποσοστό (29%), ενώ η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δεν έπιασε ούτε το 1% (0,88%). Η Νέα Σμύρνη δεν είναι αριστερή περιοχή.

Και τώρα τα ερωτήματα: Μπορεί να μας εξηγήσει κανείς πώς σε μια κεντροδεξιά φιλήσυχη περιοχή, η οποία δεν παράγει «μπαχαλάκηδες», έγινε συγκέντρωση 8-10.000 ατόμων; Οποιος πιστεύει πραγματικά ότι κατάφερε και τους κινητοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ανοησίες. Αυτοί δεν μπορούν να συγκεντρώσουν κόσμο όταν μιλά ο αρχηγός τους -είναι οργανωτικώς ανύπαρκτοι- και θα κινητοποιήσουν ευρείες μάζες; Μπορεί να μας εξηγήσει κανείς επίσης ποιος τα κατάφερε και τα Εξάρχεια βγήκαν από το ασφαλές καβούκι τους και μετακόμισαν στη Νέα Σμύρνη; Μπορεί να μας εξηγήσει κανείς ποιος με τις ενέργειές του κατέστησε 400 μπαχαλάκηδες σε ρυθμιστές του δημόσιου βίου;

Ειλικρινώς δεν περιμένω απαντήσεις, γιατί γνωρίζω ότι τις προσεχείς ημέρες θα ζήσουμε εκ νέου τα κλασικά ελληνικά εικονογραφημένα μεταξύ Δεξιάς – Αριστεράς, κάτι που βολεύει τους πρωταγωνιστές γιατί συσπειρώνει και τους δύο πόλους. Και με την εκλογική προοπτική ανοιχτή στον χώρο του ο καθείς «ωφελείται» προσκαίρως. Θα αποτολμήσω όμως να γίνω ελαφρώς δυσάρεστος. Θεωρώ, καταρχάς, ότι δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να διαμαρτύρεται για τις πορείες της Αριστεράς, γιατί η ίδια τις ανέχτηκε και τις νομιμοποίησε δύο φορές με την υπογραφή της. Με τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς (ΠΑΜΕ) και με τη συγκέντρωση στο Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Διεξήχθησαν και οι δύο υπό την ανοχή της. Χωρίς sms. Χωρίς κυρώσεις. Αν και όσοι πολίτες επιχείρησαν να πάνε στην εκκλησία τη Μεγάλη Παρασκευή πέρυσι εισέπραξαν πρόστιμο από την ΕΛ.ΑΣ., αν και όσοι επιχείρησαν να κάνουν μοτοπορείες με σημαίες στις 25 Μαρτίου και στις 28 Οκτωβρίου πέρυσι κυνηγήθηκαν, οι αριστεροί έκαναν τις συγκεντρώσεις τους ανενόχλητα.

Όταν ξύπνησε η κυβέρνηση και θέλησε να τους επιβάλει απαγορεύσεις για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου ήταν πλέον πάρα πολύ αργά. Το πουλί είχε πετάξει. Και όταν διαπίστωσε ότι οι απαγορεύσεις αγνοήθηκαν, τότε διά του υφυπουργού Σκέρτσου τις ήρε και επέτρεψε τις συγκεντρώσεις. Να με συγχωρείτε πολύ, αλλά η αλήθεια είναι αυτή! Βρίσκουν ο Τσίπρας και η νεολαία του και τα κάνουν!

Έπειτα για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι παράδοξο. Κεντροδεξιά κυβέρνηση από τις αρχές του 2020 καταδιώκει διά της ΕΛ.ΑΣ. φιλήσυχους πολίτες οι οποίοι ευτυχώς για τον τόπο αγαπάνε την πατρίδα τους και δεν ρίχνουν μολότοφ. Θυμίζω: Μητροπολίτης συνελήφθη από αστυνομικούς και προσήχθη στο τμήμα για να του ασκηθεί ποινική δίωξη (Κερκύρας).

Ηγουμένη μοναστηρίου της Φλώρινας προσήχθη στο τμήμα επειδή μετείχε σε αυτοκινητοπορεία στις 28 Οκτωβρίου. Άνδρες των ΜΑΤ προπηλάκισαν κατοίκους της Χίου αποκαλώντας τους Τουρκόσπορους. Μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. έριξαν χημικά σε 1.000 συγκεντρωθέντες αρνητές της πανδημίας στο Σύνταγμα για να τους διαλύσουν.
Οργανα της ΕΛ.ΑΣ. επέβαλαν πρόστιμα 300 ευρώ σε πιστούς οι οποίοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν εκκλησία στην Κρήτη τη Μεγάλη Παρασκευή του 2020. Οργανα της ΕΛ.ΑΣ. επέβαλαν πρόστιμο σε απλούς οικογενειάρχες τις προάλλες στη Νέα Σμύρνη μιλώντας τους απρεπώς στον ενικό. Οταν έχουν προηγηθεί ατιμώρητες βόλτες και δείπνα δημόσιων προσώπων και από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση, πώς αλήθεια λέτε να νιώθει σήμερα ο απλός πολίτης κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους; Ειδικώς όταν τη μία τον ανεβάζεις «ψεκασμένο», την άλλη «αγανακτισμένο» και αύριο δεν ξέρω με ποια άλλη παθητική μετοχή; Στο τέλος θα έρθει η στιγμή που θα σου ανέβει στα κεραμίδια και θα σου πει «Ψεκασμένος και αγανακτισμένος εγώ, αλλά οι βόλτες σας, τα ταξίδια σας, τα δείπνα σας και τα κορονοπάρτι σας ευλογημένα;».

Πού θέλω να καταλήξω: Υπάρχουν δύο επίπεδα δυσαρέσκειας στην κοινωνία. Το μεγάλο και πλειοψηφικό που δυσαρεστείται από την επιλεκτική εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στις πλάτες του. Αποτελείται από συντηρητικούς αλλά και φιλελεύθερους πολίτες που ζουν τις συνέπειες των περιορισμών στην καθημερινότητά τους. Το δεύτερο και μειοψηφικό διαμαρτύρεται με αφορμή το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις πορείες, για τη δράση της Αστυνομίας στις καταλήψεις, για την ίδρυση αστυνομίας στα πανεπιστήμια και το άσυλο, για τον Κουφοντίνα κ.ο.κ. Τι κάνει λάθος η κυβέρνηση;

Όταν ένας αστυνομικός ξυλοκοπά πολίτες, βάζει πρόστιμα σε οικογένειες και η Πειραιώς αποκαλύπτει σε κομματικά non paper πολιτικά φρονήματα πολιτών, στην ουσία μόνη της η Πολιτεία ανάβει το προσάναμμα στο δεύτερο μειοψηφικό ρεύμα για να κάνει ένα προάστιο της πόλης γης Μαδιάμ. Η εξέλιξη της υπόθεσης Κουφοντίνα, ο οποίος παρέμεινε έγκλειστος στον Κορυδαλλό δύο φορές επί Ν.Δ. (2004-2009 και 2012-2015 χωρίς να ανοίξει μύτη), μας έδειξε κάτι πολύ πολύ σοβαρό. Αποσταθεροποιητής της χώρας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι συμπαθούντες την τρομοκρατία, οι οποίοι όχι μόνο μετρήθηκαν και ευρέθηκαν ανέλπιστα πολλοί, αλλά κατάφεραν 400 επιθέσεις σε όλη τη χώρα ατιμώρητοι έως σήμερα.

Σε αυτούς δίνουν πάτημα και τους κάνουν νοματαίους τα ανόητα πρόστιμα και τα ανόητα κλομπ κατά νομοταγών πολιτών. Επειδή λοιπόν η κυβέρνηση είναι ο εγγυητής της ασφάλειας, της κοινωνικής ειρήνης και της πολιτικής ομαλότητας, από αυτήν αναμένουμε πράξεις για τη διασφάλισή της. Ο εκτροχιασμός του δημόσιου βίου ως επιλογή δεν τη συμφέρει. Ενώνει την αντιπολίτευση, απομονώνει κοινοβουλευτικά την πλειοψηφία, δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα, περισπά τη Ν.Δ. από τις μεταρρυθμίσεις, βλάπτει την οικονομία. Το αυτό και η ποινικοποίηση του δημόσιου βίου. Τα οφέλη στο τέλος θα είναι ολιγότερα από τις τοξικές ζημίες.

Δύο καταληκτικές παρατηρήσεις: Είναι λάθος να αποδίδεται στην αντιπολίτευση η προσπάθεια δημιουργίας κύματος «νεοαγανακτισμένων». Οι αγανακτισμένοι του 2012 σάρωσαν τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και έφεραν στο προσκήνιο η μία πλατεία τον ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη τη Χρυσή Αυγή. Αν τυχόν ξεσπάσει κύμα νεοαγανακτισμένων, λοιπόν, δεν θα πλήξει μόνο τη Ν.Δ. αλλά και τον υπάκουο σε ξένα κέντρα ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς, τέλος, το 2021 δεν μπορεί να είναι 2008. Διότι άπαντες πλέον γνωρίζουν ότι το 2008 (κατά τη διάρκεια του οποίου ο τότε πρωθυπουργός και ο τότε υπουργός Εσωτερικών απέρριψαν εισηγήσεις να θέσουν τη χώρα σε κατάσταση πολιορκίας για να μη χυθεί αίμα) ήταν στην πραγματικότητα απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης από ξένα κέντρα. Χιλιάδες διαδηλωτές ήταν εισαγόμενοι αλλοδαποί. Κανείς λογικός δεν πιστεύει ότι αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. με το κλομπ ή οι γνωστοί άγνωστοι μετέχουν σήμερα σε ανάλογο σχέδιο αποσταθεροποίησης. Και ας υποστηρίζεται αρμοδίως ότι αυτό συμβαίνει.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top