Επιμελητήριο Σερρών : Λύση για τους πατατοπαραγωγούς της Βροντούς και Ορεινής

160239609_3837555046322460_5807597268158382568_o.jpg

 Την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να βρεθεί λύση για τους πατατοπαραγωγούς Βροντούς και Ορεινής οι οποίοι έχουν στις αποθήκες τους   μεγάλες ποσότητες αδιάθετης πατάτας .Ζητά το Επιμελητήριο Σερρών

Αναλυτικά η επιστολή του κυρίου Μέγκλα

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρουμε τις έντονες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων της Τοπικής Κοινότητας Άνω Βροντούς Σερρών για τη μη διάθεση του συνόλου σχεδόν της παραγωγής τους σε πατάτα λόγω της μειωμένης ζήτησης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού. Η αδιάθετη ποσότητα, η οποία ανέρχεται σε περίπου 10.000 τόνους, παραμένει στις αποθήκες των πατατοπαραγωγών της Άνω Βροντούς Σερρών και όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, ελλοχεύει ο κίνδυνος να αλλοιωθεί, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πώλησή της.

Η μη διάθεση των τεράστιων αυτών ποσοτήτων θα επιφέρει ολέθριες συνέπειες στην οικονομική κατάσταση των κατοίκων της Άνω Βροντούς Σερρών, που στο σύνολο τους είναι πατατοπαραγωγοί. Οι παραγωγοί αυτοί εξαντλούν ήδη τα οικονομικά τους αποθέματα, καθώς οι υποχρεώσεις συνεχίζουν να τρέχουν και να συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα να απειλείται η ίδια τους επιβίωση.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε θερμά όπως βρεθεί άμεσα μία λύση είτε για την πώληση των αδιάθετων ποσοτήτων είτε για την αποζημίωση των παραγωγών με ποσό που θα επαρκεί για τα έξοδα της καλλιέργειας της επόμενης χρονιάς και ενός μέρους του βιοπορισμού τους.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top