Δήμος Σιντικής : Αυτοδιοικητική Πολιτική Κίνηση

12592563_106221783098185_8632845833302057613_n.jpg

H Κοινωνική Πολιτική Κίνηση Σιντικής (Κ.Π.Κ.Σ), ως μια νεοεμφανισθείσα συλλογική πρωτοβουλία με αυτοδιοικητικό προσανατολισμό, καθιστά σαφή τη θέση της επάνω στο φλέγον θέμα του προσφυγικού! Είμαστε αλληλέγγυοι για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, στους ανθρώπους αυτούς που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους -εξαιτίας των πολέμων- αναζητώντας με τις οικογένειές τους ένα καλύτερο αύριο σε χώρες της Ευρώπης!!

Επειδή αυτήν τη στιγμή που μιλάμε ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει την εξέλιξη του θέματος αυτού ,κρίνουμε επιβεβλημένο να καταστήσουμε σαφές προς όλους πως η πολιτική αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, θα πρέπει να γίνει σε αγαστή συνεργασία κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης ! Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν και δηλώνουν δημόσια ότι το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να μας απασχολεί όλη την επόμενη τριετία! Άλλες ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν πως οι ροές προσφύγων θα βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες προς τη χώρα μας, προσδιορίζοντάς τες μέχρι του 1.000.000 ανθρώπων. Μέσα σε αυτό το αβέβαιο κλίμα και με τη σύνδεση προσφυγικού και οικονομίας της χώρας μας σε εξέλιξη, ΠΟΙΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ που μπορούν να τοποθετηθούν υπεύθυνα;;; Το προσφυγικό είναι ένα θέμα που τρέχει…. και θα τρέχει για πολύ ακόμη….
Κατόπιν των παραπάνω η Κ.Π.Κ.Σ.:
1.Καθιστα σαφές ότι τάσσεται ΚΑΤΑ της ίδρυσης Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων στη Ροδόπολη εντός του χώρου του παλαιού στρατοπέδου, επειδή το στρατόπεδο βρίσκεται εντός του οικισμού της Ροδόπολης σε κατοικημένη περιοχή, θέση την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κάτοικων της περιοχής και το Δημοτικό Συμβούλιο πρόσφατα εξέφρασε!!
2.ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ της συνδρομής της Δημοτικής Αρχής σε οποιαδήποτε προσπάθεια διευκόλυνσης παραμονής των προσφύγων στην περιοχή, σε χώρους που θα συζητηθούν ουσιαστικά με τις τοπικές κοινωνίες και ΔΕΝ θα είναι εντός κατοικημένων περιοχών (σε όλη την έκταση του Δήμου Σιντικής)!! Θεωρούμε δεδομένο πως για την ίδρυση των κέντρων αυτών θα εξεταστούν ΟΛΑ τα διαθέσιμα μέσα και εγκαταστάσεις, ΕΝΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!
3.Αποκρούουμε μετά βδελυγμίας κάθε ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον των προσφύγων από όπου και αν προέρχεται!!
4.Καλούμε όσους ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΑ θριαμβολογούν για δήθεν μελλοντικά μέτρα που απέφυγαν με τις ΔΗΘΕΝ πολιτικές διασυνδέσεις που διαθέτουν, ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ, ούτε να δημιουργούν έωλες και πλασματικές προσδοκίες στους κατοίκους της περιοχής!!!! ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!!!! Είμαστε και πρέπει ΠΑΝΤΑ να είμαστε ΠΡΩΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!! Ας μη ξεχνάμε ότι το 60% των κατοίκων της Ελλάδας είναι πρόσφυγες!
Ο ήλιος βγαίνει για όλους!
Ναζηρίδης Ισαάκ
Εκπρόσωπος Τύπου Κοινωνικής Πολιτικής Κίνησης Σιντικής

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top