Κώστας Καραμανλής : Η Νέα Δημοκρατία δεν επιδιώκει την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής

kostas_axilleas_karamanlis_photo_ape.jpg

Όσον αφορά στο ΒΟΑΚ, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι μέσα σε 17 μήνες έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες, που έπρεπε να είχαν γίνει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και μάλιστα χθες «βγήκε στον αέρα» η Β΄ φάση του διαγωνισμού ΣΔΙΤ για τα 22,5 χιλιόμετρα Χερσόνησος – Νεάπολη, γεγονός που σημαίνει ότι ακολουθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και άρα θα υπάρχει ανάδοχος για το έργο μέχρι το τέλος του 2021, αρχές του 2022. Προανήγγειλε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα συνολικά για τον ΒΟΑΚ.«Το έργο αυτό πλέον παίρνει σάρκα και οστά. Δεν είναι στα χαρτιά, όπως παλιά», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.«Παραλήρημα μίσους από Πολάκη – Το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να ‘σφυρίζει αδιάφορα’ σε στοιχεία και επώνυμες μαρτυρίες»

Όσον αφορά στη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Παππά, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν επιδιώκει την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, επισήμανε όμως ότι έχουν έρθει στη Βουλή μία σειρά από στοιχεία και επώνυμες μαρτυρίες. «Το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα», τόνισε.

Σχολίασε δε ότι με μεγάλη λύπη άκουσε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον κ. Πολάκη, ο οποίος ξεπέρασε σε χυδαιότητα τον εαυτό του και επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα μίσους, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. «Τελικά βλέπουμε ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό το κλίμα διχασμού και ποιος προσπαθεί να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο», κατέληξε.

Ο κ. Καραμανλής σχολίασε και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει από το ΣΥΡΙΖΑ διαφορά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των εκλογών, τόνισε όμως ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να βγει η χώρα από την πανδημία, να ανασυνταχθεί η οικονομία και να δοθεί ιδίως στους νέους ανθρώπους κάτω των 30 – 35 ετών, οι οποίοι έχουν ζήσει την τελευταία δεκαετία μία οικονομική κρίση και τώρα ζουν και την κρίση της πανδημίας, μία ελπίδα επιστροφής στην κανονικότητα.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top