ΔΕΥΑ Σερρών .Ας ξυπνήσουμε πριν διψάσουμε

-1-864x400_c.jpg

Κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου ένα καμπανάκι ηχεί απ’ άκρου εις άκρον του πλανήτη γη. Είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού και το μήνυμα του παραμένει το ίδιο. «Τα αποθέματα του πόσιμου νερού στη γη δεν είναι ανεξάντλητα. Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι περίπου 700 εκ. άνθρωποι δεν το διαθέτουν. Ευαισθητοποιηθείτε!»

Κι όμως όλοι εμείς εξακολουθούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μη συμβαίνει τίποτε, σαν να μη μας αφορά. Σπαταλούμε το νερό, ρυπαίνουμε και μολύνουμε το περιβάλλον.

Έτσι, με αφορμή την 22α Μαρτίου δημοσιογράφοι, ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι των Επιχειρήσεων Ύδρευσης αναλαμβάνουν να αφυπνίσουν τον κόσμο για τον κίνδυνο εξάντλησης των αποθεμάτων του πόσιμου νερού.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών, 23 χρόνια τώρα , έχει αναλάβει δράση για την εξάλειψη του κινδύνου λόγω και έργω.

  • Με οδηγίες για την εξοικονόμηση νερού από τους καταναλωτές μέσα από τα έντυπα, τον ιστότοπο της, το περιοδικό της και τις δημόσιες παρεμβάσεις των στελεχών της.
  • Με δράσεις που στοχεύουν στη δημιουργία μιας συμμετοχικής κουλτούρας για το νερό, όπου όλοι, Δ.Ε.Υ.Α. και πολίτες θα είμαστε συνδιαχειριστές και συνυπεύθυνοι για την προστασία του.

Η υλοποίηση του προγράμματος «Υδάτινες γέφυρες» από κοινού με την Μ.Κ.Ο. Μεσόγειος SOS ήταν μια από αυτές.

  • Με την εφαρμογή του συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού που ελέγχει τις διαρροές στο δίκτυο.

Τώρα, μέσα από το Interreg Ελλάδα – Σκόπια η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. στοχεύει να εγκαταστήσει Τ/Τ σε όλα τα χωριά του Δήμου Σερρών.

Από την άλλη η Ε.Ε. σφίγγει τα λουριά. Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη χρήση των πόρων επιβάλλει η τιμή του νερού να ορίζεται με βάση το περιβαλλοντικό κόστος, το κόστος φυσικών πόρων και το οικονομικό κόστος και αυτό σίγουρα θα συνετίσει τον ασυνείδητο καταναλωτή.

Όμως εμείς ανοίγουμε και κλείνουμε τη βρύση μας. Η εξοικονόμηση του πόσιμου νερού είναι στο χέρι μας, στο χέρι μας και η προστασία του περιβάλλοντος, η ποιότητα της ζωής μας.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top