Χατζηβασιλείου: Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε την Αμυγδαλέζα “ντροπή της Ελλάδας”. Τι έχει να πει για την Ειδομένη;

12512227_10208408067215719_7314915770134600283_n.jpg

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, από την εκπομπή της Ελένης Μωραΐτη. “Ενώ η κυβέρνηση χαρακτήριζε το κέντρο υποδοχής Αμυγδαλέζας ως ντροπή  για τη χώρα, δεν λέει τίποτα για την Ειδομένη, όπου 13.000 ταλαιπωρημένοι άνθρωποι ζουν υπό άθλιες συνθήκες υγιεινής”, τόνισε και αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο για το πού θα πάνε οι πρόσφυγες μετά την Ειδομένη. 

Ο κ. Χατζηβασιλείου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιτρέπει ξανά στους πρόσφυγες να αποκλείσουν τη σιδηροδρομική γραμμή Ελλάδας – Σκοπίων. Η αλλαγη πορείας των εμπορευματικών τρένων που αναχωρούν από Πειραιά για Κεντρική Ευρώπη μέσω Προμαχώνα στοιχίζει 1,5 ημέρα παραπάνω και επιβαρύνει το κόστος κατά περίπου 10.000 ευρώ ανά βαγόνι.  Με αυτήν την κυβερνητική πολιτική και την πρωτοφανή αδιαφορία, οι επενδυτές δεν πρόκειται να επενδύσουν ούτε ενα ευρώ στη χώρα μας. 

Το προσφυγικό είτε θα διαλύσει είτε θα ενώσει περισσότερο την Ευρώπη

Σε παράγοντα διάλυσης ή συγκόλλησης της Ε.Ε. εξελίσσεται το προσφυγικό σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου. Η απροθυμία αρκετών χωρών να εφαρμόσουν τις συμφωνίες κορυφής, οι αντιευρωπαϊκές αποφάσεις για κλείσιμο συνόρων και η εμμονή κάποιων να δέχονται μόνο χριστιανούς πρόσφυγες στα εδάφη τους απειλούν τη συνοχή της Ευρώπης και τον χαρακτήρα της ως χώρου ελευθερίας, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, για τη συμφωνία Ευρώπης και Τουρκίας είπε ότι αποτελεί μια καλή αρχή, αν και το κείμενο φαίνεται προβληματικό. Προβλέπει μικρό αριθμό επιστρεφομένων προσφύγων, εναποθέτει στην Τουρκία τη διαχείριση ενός μεγάλου ευρωπαϊκού προβλήματος και ως κείμενο δεν εχει καμία νομική δέσμευση εφαρμογής. Με λίγα λόγια, επαφίεται στο κάθε κράτος μέλος να την εφαρμόσει. 

“Ο κ. Τσίπρας κατάλαβε τι υπέγραψε; Θα μας εξηγήσει επιτέλους πώς θα εγκατασταθούν στα νησιά μας Τούρκοι αξιωματούχοι για να βοηθούν στην καταγραφή των προσφύγων ή και αυτό θα μείνει ως απορία;”, κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου. 

Τέλος, τόνισε ότι δεν είναι τρομοκράτες όλοι οι μουσουλμάνοι. Ακόμη εξέφρασε την ανησυχία του για τις ευρωπαϊκές πολιτικές ενσωμάτωσης των μειονοτήτων, καθώς οι καμικάζι που σκόρπισαν το θάνατο σε Παρίσι και Βρυξέλλες ήταν παιδιά μεταναστών που είχαν γεννηθεί στην Ευρώπη  και στρατολογήθηκαν στο ISIS προσφάτως. 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top