Ποια είναι η θέση του Εργατικού Κέντρου Σερρών για το συνέδριο της ΓΣΕΕ???

DCFGTY67890.jpg

Σωρεία αντιδράσεων προκαλεί η δημοσιοποίηση από την Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ των στοιχείων για το κόστος του συνεδρίου της ΓΣΕΕ .Εμείς θα θέλαμε να ακούσουμε την θέση του προέδρου του εργατικού κέντρου Σερρών κ Απιδόπουλου 

Προκαλεί το συνέδριο των 400.000 ευρω της ΓΣΕΕ σε πεντάστερο ξενοδοχείο στην Ρόδο!

Την ώρα που οι άνεργοι στην χώρα μας έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, την ώρα που ακόμα και εκείνοι που εργάζονται δεν πληρώνονται όσο θα έπρεπε, την ώρα που το ασφαλιστικό μέλλον των κατοίκων της χώρας είναι αβέβαιο και μάλλον σκοτεινό, η ΓΣΕΕ (η κατ’ όνομα Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος) αποφάσισε να κάνει το 36ο Συνέδριό της σε ένα πανάκριβο ξενοδοχείο στην Ρόδο.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Παραπολιτικά, Περίπου 400 σύνεδροι και δεκάδες άλλοι προσκεκλημένοι της ηγεσίας της ΓΣΕΕ ταξίδεψαν αεροπορικώς, έφαγαν δωρεάν και έμειναν δωρεάν, στο υπέροχο ξενοδοχείο «Ρόδος Παλλάς» από τις 16 έως τις 20 Μαρτίου.

Ήδη σύμφωνα με την εφημερίδα, στο εσωτερικό του Κεντρικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ έχουν προκληθεί αντοδράσεις για το “συνέδριο της χλιδής”, ενώ κάθε νοήμων άνθρωπος θα εξοργιζόταν μαθαίνοντας για τέτοιου είδους προκλητικές συμπεριφορές από ανθρώπους μάλλον εκτός εποχής. Τα πυρά συγκεντρώνουν εκτός από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, και ο γαλάζιος συνδικαλιστής Ν. Κουτσιούκης.

Την ευθύνη για την δημοσιοποίηση του αναλυτικού λογαριασμού έχουν η διοίκηση της ΓΣΕΕ και ο αρμόδιος επι των οργανωτικών συνδικαλιστής Β. Μουτάφης. Όπως αναφέρεται, συνιστά ηθική υποχρέωση να δώσουν στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία με τα έξοδα που έγιναν από την στιγμή που καλύπτονται από τις εισφορές εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων υπέρ του ΟΑΕΔ, που παρέχονται ως οικονομική ενίσχυση στην ΓΣΕΕ.

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Γιατί δεν επελέγη, ένας φθηνότερος προορισμός; Και επίσης, γιατί το συνέδριο που είχε καθαρά εκλογικό χαρακτήρα δεν έγινε σε ένα συνεδριακό κέντρο στην Αθήνα αφού το 60% των συνέδρων είναι από την Αττική; Επίσης, γιατί ταξίδεψαν αεροπορικώς και όχι με τα πλοία της γραμμής; Και τέλος, ας ενημερώσει κάποιος από τους εργατοπατέρες τους χιλιάδες εργαζόμενους τι αποφασίσθηκε σε αυτό το συνέδριο!

http://www.aftodioikisi.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top