Διάβαση Πεζών .Ερώτηση σχετικά με τη τουριστική προβολή του Δήμου Σερρών

1390626_307698729372797_1918949157_n.jpg

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 30.03.2016 η δημοτική κίνηση Διάβαση Πεζών απευθυνόμενη στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού έθεσε τον εξής προβληματισμό.

Τον Δεκέμβριο του 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα (846/2014) την προβολή της πόλης των Σερρών, μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας με έδρα τα Τρίκαλα, με «πληροφορίες για κάθε αξιοθέατο του Δήμου, φωτογραφίες, video, ωράριο λειτουργίας, εκδηλώσεις, προτάσεις για περιήγηση καθώς και χάρτη κι οδηγίες πρόσβασης προς άλλα αξιοθέατα της πόλης». Για την πραγματοποίηση της προβολής, η οποία θα είναι δωρεάν, ψηφίσθηκε πίστωση 300 € για την κατασκευή και τοποθέτηση, από πλευράς εταιρίας, δέκα πινακίδων σήμανσης των αξιοθέατων με κωδικό που «διαβάζεται» από κινητά (QR-codes). Δεκαπέντε μήνες μετά η μόνη συμβολή προς το παρόν στη τουριστική μας προβολή είναι η ενσωμάτωση ενός χάρτη της google στον οποίο φαίνεται η ακριβής τοποθεσία δέκα σημείων της πόλης. Έως τώρα δεν υπάρχει διαθέσιμη καμία πληροφορία, καμία φωτογραφία, κανένα video, κανένα ωράριο λειτουργίας, καμία πινακίδα, παρά μόνο ένας χάρτης.

Με βάση τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο «Διαύγεια» άλλοι Δήμοι που έλαβαν απόφαση το ίδιο διάστημα με τον δικό μας Δήμο, όπως ο Δήμος Σαμοθράκης, δίπλα σε κάθε αξιοθέατο έχουν ήδη διαθέσιμο ένα μικρό ενημερωτικό κείμενο, πολλές φορές μεταφρασμένο στα αγγλικά. Επιπλέον, στον ιστότοπο του Δήμου Σερρών υπάρχουν ήδη πληροφορίες για τα δέκα αξιοθέατα που στο σύνολο θα προβληθούν.

Για ποιο λόγο λοιπόν αργεί τόσο πολύ η διαδικασία; Η απάντηση που πήραμε από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού είναι εξής: «Τα πινακάκια εδώ και καιρό μας έχουν έλθει. Από εκεί και πέρα μπήκαμε σε μια διαδικασία εγκρίσεων από τη Μητρόπολη, την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου, το Υπουργείο Πολιτισμού κλπ. Έχω τα πινακάκια, έχω και τα κείμενα, περιμένω τις εγκρίσεις. Ακόμη και για το Διοικητήριο χρειάζεται απόφαση από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων. Θέλω τη τελική απάντηση για να στείλω τα κειμενάκια».

Μας γεμίζει έκπληξη το γεγονός ότι παίρνει περισσότερο από έναν χρόνο να ανέβουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες, ωράριο λειτουργίας και πληροφορίες για αξιοθέατα όπως το Μπεζεστένι. Ελπίζουμε η μικρή δημοσιότητα που πήρε το θέμα να βοηθήσει στην ολοκλήρωση αυτής της«πολύπλοκης» διαδικασίας. 

Το video της ερώτησης μπορείτε να το ακούσετε εδώ: https://www.facebook.com/diavasipezongr/posts/693051457504187

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top