Στέφανος Φωτιάδης .Πρόχειρη, ανεύθυνη, ανέτοιµη µε επιλογές λαϊκισµού η δημοτική αρχή Aγγελίδη

fotiadis-αντίγραφο.jpg

Ολοµέτωπη επίθεση στη Δηµοτική αρχή εξαπέλυσε χθες το µεσηµέρι ο επικεφαλής της µείζονος αντιπολίτευσης του Δήµου Σερρών Στέφανος Φωτιάδης. Την χαρακτήρισε πρόχειρη, ανεύθυνη, ανέτοιµη µε µεθοδεύσεις και επιλογές λαϊκισµού. «Προχωρούµε σε µία αποτίµηση της παρουσίας της στη δεύτερη αυτή περίοδο όχι αβασάνιστα αλλά ύστερα από αρκετό χρονικό διάστηµα. Η δηµοτική αρχή παρεµβαίνει µόνο στα δικά µας παιδιά, στα δικά της αιτήµατα και όποιος φωνάζει περισσότερο γίνεται κάποιο έργο», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση. Υποστήριξε ότι µετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης πεζοδρόµησης στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλές καταγγελίες για κακοτεχνίες ενώ παρατήρησε ότι επιδεικνύεται µία ανεκτικότητα προς τους εργολάβους. Προέτρεψε τους δηµοσιογράφους να λάβουν γνώση από το Βιβλίο Συµβάντων του Νοσοκοµείου Σερρών για σπασµένα χέρια και πόδια Δηµοτών, λόγω κακής κατάστασης του οδοστρώµατος. «Παρότι έχουµε επιδείξει συναινετική στάση στην προµήθεια υλικών για αποτελεσµατικότητα στην αντιµετώπιση της καθηµερινότητας η δηµοτική αρχή χωλαίνει και αδυνατεί να επιλύσει και τα πιο απλά» ανέφερε.

Αρέσκονται στα  Like στα µέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Υπογράµµισε ότι ο Δηµότης έχει απωλέσει την εµπιστοσύνη του στο Δήµο ενώ παρατηρείται ένας υπερσυγκεντρωτισµός απέναντι σε τρία, τέσσερα πρόσωπα.Κατηγόρησε τη δηµοτική αρχή ότι αλλού είναι γαλαντόµα και αλλού αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες.«Ζούµε στην εποχή του ελάχιστου, µε την προπαγάνδα, τις φωτογραφίες και τα Like,ενώ πολλά πρόσωπα αυτής της δηµοτικής αρχής φθάνουν τα όρια της φαιδρότητας. Το λίγο δεν γίνεται πολύ µ’ αυτόν τον τρόπο, το λίγο γίνεται µε δουλειά και αξιοποίηση των χρηµάτων».Ζήτησε να υπάρξει καλύτερη επίβλεψη για τα έργα που είναι σε εξέλιξη (Σκούταρι) γιατί και η ανεκτικότητα έχει ένα όριο.

Το νερό έχει πυρπολήσει τη συνοχή του Δήµου

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Στέφανος Φωτιάδης για το θέµα του νερού και την λειτουργία της ΔΕΥΑΣ. Υποστήριξε ότι η ΔΕΥΑΣ είναι για τους πολίτες η πιο µισητή υπηρεσία και αναρωτήθηκε αν αυτό γίνεται εσκεµµένα.«Το νερό στο Δήµο Σερρών έχει γίνει σαν το υγρό πυρ του Βυζαντίου που έχει πυρπολήσει τη συνοχή του Δήµου. Οι πρόεδροι των χωριών συναντήθηκαν σε σύσκεψη και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την δηµοτική αρχή που είναι σκληρή και  δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει. Οι συζητήσεις που έχει προκαλέσει το θέµα φθάνουν στα όρια του κοινωνικού και γεωγραφικού ρατσισµού  και εµείς αυτά τα είχαµε προβλέψει», ανέφερε.

Δυσθεώρητοι λογαριασµοί

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν  ο πρόεδρος της κοινότητας Ορεινής Δηµήτρης Δεµερτζής, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι άδικες οι αυξήσεις του νερού και κάλεσε την δηµοτική αρχή να τις πάρει πίσω. Παρουσίασε λογαριασμό ποιμνιοστασίου  στην Ορεινή ύψους 189 ευρώ και κάλεσε τους δημοσιογράφους να επισκεφθούν το χωριό για να διαπιστώσουν το µέγεθος της οργής που υπάρχει για τις αυξήσεις στο νερό.

Ο σερραϊκός λαός έχασε

ΙLANIDOY FVTIADIS αντίγραφο

 Η δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Ιλανίδου( αριστερά) κατά την διάρκεια της τοποθέτησης της. Δίπλα της ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στ. Φωτιάδης

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε η δηµοτική σύµβουλος Δέσποινα Ιλανίδου. η οποία υποστήριξε ότι η καθηµερινότητα δεν τιµά τους Σερραίους. Κατηγόρησε τη δηµοτική αρχή ότι δεν έχουν προσφέρει τίποτε στην Κοινωνική Πολιτική.«Δεσµεύτηκαν στο Δ.Σ. ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ο Δηµοτικός Λαχανόκηπος και αν τον επισκεφθείτε θα δείτε την ελεεινή κατάσταση που βρίσκεται» ανέφερε. Συµπλήρωσε ότι θα διερευνήσει καταγγελίες που της έχουν γίνει για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις στον τοµέα της Κοινωνικής Πολιτικής.«Ήταν πρωταπριλιάτικο ψέµα ότι θα κέρδιζε τις εκλογές του 2014 αυτή η δηµοτική αρχή και γι’ αυτό επιλέξαµε αυτή τη µέρα για τη συνέντευξη Τύπου. Νοµίζω ότι ήταν µία µεγάλη ατυχία για τους Σερραίους πως βρίσκεται στα δηµοτικά πράγµατα αυτή η δηµοτική αρχή. Ας βάλουν από εδώ και πέρα τα δυνατά τους ώστε να κάνουν κάτι εως το τέλος της θητείας τους» σηµείωσε η Δέσποινα Ιλανίδου. Τέλος, στη συνέντευξη τοποθετήθηκε και ο δηµοτικός σύµβουλος Αθανάσιος Γάτσιος ο οποίος υποστήριξε ότι η επιβολή των υψηλών τελών στη ΔΕΥΑΣ θα εξελιχθεί σε µπούµερανγκ. και προέβλεψε ότι θα φέρει αντίθετα αποτελέσµατα.

Του Δηµητρίου Γ. Νάτσιου

http://www.sertharros.gr/

 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top