Δήμος Βισαλτίας : “Μαϊμού” υπάλληλοι της ΔΕΗ άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα από ηλικιωμένους

.jpg

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας συνολικά τρεις περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, που έγιναν τον Μάρτιο του 2021 σε χωριά δίπλα στη Νιγρίτα.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών για το αδίκημα της απάτης. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο Ρομά ηλικίας 27 και 33 ετών.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι άνδρες επιβαίνοντας σε όχημα, πήγαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων, όπου ο ένας από αυτούς εμφανίζονταν ως υπάλληλος της ΔΕΗ και ισχυρίζονταν ότι υπάρχει ηλεκτρολογική βλάβη στην οικία.

Στη συνέχεια ζητούσε να συγκεντρώσουν τα χρήματα και κοσμήματα που είχαν στο σπίτι σε ασφαλές σημείο, ώστε δήθεν να προστατευθούν από πιθανή πρόκληση πυρκαγιάς, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσε και επιβιβάζονταν στο όχημα που τον ανέμενε ο συνεργός του.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι εφαρμόζοντας την παραπάνω μεθοδολογία κατάφεραν να αφαιρέσουν από δύο σπίτια ηλικιωμένων συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.570 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Αναλυτικά, από το σπίτι 88χρονου απέσπασαν 570 ευρώ και από την οικία 78χρονης 1.000 ευρώ καθώς και χρυσά κοσμήματα.

Επιπλέον προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα μία ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας 86 ετών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

https://www.thestival.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top