Σφορδές αντιδράσεις για τη δήλωση Γεραπετρίτη και τα SMS

-33.jpg

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατά του υπουργού Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του τελευταίου για τη  διατήρηση των SMS.

Δεν κοπάζει η οργή για τα όσα δήλωσε ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναφορικά με την  διατήρηση των SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, ένα μέτρο που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις όλους τους μήνες της πανδημίας στη χώρα.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι η διατήρηση της υποχρέωσης των πολιτών να στέλνουν SMS έχει μια συμβολική σημασία, αλλά και μια παιδαγωγική ιδιότητα και αμέσως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαία κοροϊδία των πολιτών η συνέχιση των SMS 

Νέα ανακοίνωση με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Γ. Γεραπετρίτη για τη χρήση των SMS εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τη Μεγάλη Παρασκευή, ζητώντας την κατάργηση του μέτρου.

«Μετά την ανατριχιαστική ομολογία του κ. Γεραπετρίτη πως η κυβέρνηση διατηρεί την απαξιωμένη ανοησία των SMS για να «διαπαιδαγωγεί» – προφανώς σε μια κουλτούρα επιτήρησης – τους πολίτες που έξι μήνες κάνουν θυσίες με το λοκνταουν για να τις χαραμίζει με την ανικανότητα της η κυβέρνηση της ΝΔ, το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να τερματίσει σήμερα κιόλας την υποχρέωση SMS για να βγει κάποιος μια βόλτα στις γιορτές του Πάσχα», υπογράμμισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Υποστηρίζει, δε, ότι «η συνέχιση των SMS αποτελεί χυδαία κοροϊδία στους πολίτες», δεδομένου «ότι στις 15 Μαΐου θα τα σταματήσουν μόνο και μόνο για χάρη των τουριστών, ασχέτως επιδημιολογικών δεδομένων».

«Όσο για τον αυτόκλητο «παιδαγωγό» των πολιτών, ας διεκδικήσει πρώτα μια φορά την ψήφο των πολιτών και μετά να συμπεριφέρεται σαν ιεροδιδάσκαλος της δεκαετίας του ‘60 και να κρίνεται από τους πολίτες», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πυρά κατά Γεραπετρίτη και από το ΜέΡΑ25

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατά του υπουργού Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του τελευταίου, εξαπολύει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«”Παιδαγωγική λειτουργία με υψηλό συμβολισμό” έχουν για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τα sms και η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως ακούσαμε χθες δια στόματος χουντικού γυμνασιάρχη που δανείστηκε το στόμα του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη.

Με μία φράση ο κύριος Γεραπετρίτης αφαίρεσε κάθε φύλο συκής της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Η εργαλειοποίηση της Επιτροπής Ειδικών ήταν ήδη κοινός τόπος, αλλά για πρώτη φορά έχουμε μια τόσο κυνική, τόσο αλαζονική, τόσο ερντογανική ομολογία ότι η μόνη λογική πίσω από κάποια μέτρα είναι η εμπέδωση της κατάλυσης των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών», δήλωσε.

Ο κ. Κριθαρίδης υπενθυμίζει ότι «απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές διαθέσεις το ΜεΡΑ25 έχει ζητήσει από καιρό την κατάργηση αυτού του αυταρχικού παραλογισμού».

«Για παιδαγωγικούς λόγους λοιπόν, με υψηλό συμβολικό χαρακτήρα επαναλαμβάνουμε την θέση μας: καταργήστε εδώ και τώρα τα sms και την νυχτερινή απαγόρευση που συντηρούν τις σαδιστικές σας διαθέσεις», κατέληξε.

Η επίμαχη δήλωση

Υπενθυμίζεται πως τη Μ. Πέμπτη, ο υπουργός Επικρατεία, ερωτηθείς γιατί θα διατηρηθεί για μερικές ημέρες ακόμη το γραπτό μήνυμα, σημείωσε (ΣΚΑΪ) ότι «στα SMS υπάρχει και ένας συμβολισμός, ότι κατ’ αρχήν εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας. Με την τυχόν κατάργηση των sms θα δημιουργείτο ένα ρεύμα ότι πλέον μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα (…)».

«Ανοίγουμε σταδιακά, μετρημένα, αλλά πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε πολύ, δεν μας έχει αφήσει η πανδημία», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως: «Ένα από τα λίγα πράγματα που έχουν υψηλό συμβολισμό, είναι το γραπτό μήνυμα. Ένα άλλο είναι το πέρας της κυκλοφορίας κάποια ώρα το βράδυ Τα συγκεκριμένα αυτά μέτρα έχουν και μια παιδαγωγική λειτουργία».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top