Όλα είναι μέσα στο παιγνίδι

377ff690eb1c1c29ee223014e6b5516.jpg

Aκόμη κι αν οι καταγγελίες του Μαρτσουλιόνις έχουν βάση η απάντησή μας είναι ότι όλα είναι μέσα στο παιγνίδι. Στο κάτω κάτω ο Δούρειος Ίππος έκανε τη δουλειά του.

Στο κάτω κάτω οι Ρώσοι δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε καθώς σχεδόν σε όλα τα αθλήματα υπήρξαν επιστήμονες της ντόπας.

Τι συνέβη όμως στη προκειμένη περίπτωση; https://28a4b2c7cade99822c9d730b552e2692.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Ο θρύλος του Λιθουανικού, και παλιότερα Σοβιετικού, μπάσκετ, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, παραχώρησε μια συνέντευξη στο ισπανικό περιοδικό Skyhook, που θα συζητηθεί.

Στη συνέντευξη του ο πρώην αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας το 1987, όπου η γαλανόλευκη έγραψε ιστορία και κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ αναφέρει πως κάποιοι Ελληνες προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τους παίκτες της Σοβιετικής Ενωσης πριν τον τελικό, που διεξήχθη στην Αθήνα, όμως εκείνοι δεν δέχτηκαν.

«Ναι είναι αλήθεια. Μερικοί Ελληνες μας πρόσφεραν χρήματα, φυσικά κανείς μας δεν το δέχτηκε, αλλά η πρότασή τους και μόνο δημιουργεί αμφιβολίες στην ομάδα μας. Αν ο προπονητής είχε οργανώσει μια συνάντηση και μας ανέφερε την πρόταση, θα είχαμε συντρίψει τους Ελληνες. Αντ’αυτού ήμασταν σε σύγχυση και χάσαμε τον τελικό.

Τώρα μπορώ να αστειεύομαι ότι συμβάλαμε στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν τίποτα. Οι Ελληνες βέβαια βελτίωσαν την φήμη τους όταν φώναζαν υπέρ της Λιθουανίας στον τελικό του 1995 που χάσαμε από τη Γιουγκοσλαβία».

Στον Σαρούνας απάντησε ο Παναγιώτης Φασούλας>

«Αγαπητέ Σαρούνας, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εσύ.

Ήδη από τις πρώτες μέρες μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας το 87´ ακούγαμε ότι μας συκοφαντούσατε ως «ντοπαρισμένους». Άλλωστε είχε προηγηθεί ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός του προπονητή σας «Μαυριτανοί» για την Εθνική μας ομάδα.

Δεν πρέπει να λησμονείς ότι στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, η Εθνική Ελλάδος πέραν από την ΕΣΣΔ κέρδισε δυο φορές την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία που είχε στις τάξεις της τον ανθό του τότε παγκόσμιου Μπάσκετ. Επίσης καλά θα θυμάσαι ότι το 89’ στο Ζάγκρεμπ η ΕΣΣΔ ηττήθηκε ξανά από την Ελλάδα.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι ήττες της χώρας για τα χρώματα της οποίας αγωνιζόσουν τότε από την ανερχόμενη μπασκετικά Ελλάδα, προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ της αθλητικής υπερδύναμης.

Δεν πίστευα ποτέ όμως ότι θα σου άφηναν τέτοια συμπλέγματα, ώστε 34 χρόνια μετά να ακούγονται τέτοια ανυπόστατα ψεύδη όπως αυτό περί απόπειρας χρηματισμού.

Φαντάζομαι ότι αυτή θα έγινε κάτω από την μύτη των αξιωματούχων της ΕΣΣΔ που συνόδευαν την αποστολή σας…Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή.

Δυστυχώς μας το χάλασες, έστω και τρεισήμισι δεκαετίες μετά.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Παναγιώτης Φασούλας»

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top