Σέρρες : 4ος καλύτερος έφηβος στην Ευρώπη ο Θοδ. Ζιώγας

-γκουγκουδης.jpg

Ρεκόρ με επίδοση που το κατατάσσει 4ο καλύτερο έφηβο στην Ευρώπη πέτυχε αγωνιζόμενος με την ανδρική σφύρα ο αθλητής του Βισάλτη Νιγρίτας Θοδωρής Ζιώγας.

Ο Σερραίος πρωταθλητής έφτασε τη σφύρα στα 66.45μ, 4 μέτρα και 69 εκατοστά πιο μακριά από την περσινή του επίδοση στην Πάτρα (είχε επίδοση 61 μέτρα). Ο Θοδωρής Ζιώγας πέτυχε το νέο του ρεκόρ για το διασυλλογικό πρωτάθλημα ανδρών γυναικών στις Σέρρες. Η διοργάνωση θα γίνει το Σάββατο στην Καβάλα αλλά το αγώνισμα της σφυροβολίας έγινε για λόγους ασφαλείας στην πόλη των Σερρών επίσημα με κριτές και πινάκια.

Ο αθλητής του Πασχάλη Γκουγκούδη ήταν 9ος το 2019 στο ευρωπαϊκό εφήβων (αν και ήταν στην κατηγορία των παίδων) και εφέτος στο Τάλιν της Εσθονίας θα διεκδικήσει ακόμα καλύτερη επίδοση. Με την 6κιλη σφύρα είχε σημειώσει πριν ένα μήνα ατομικό ρεκόρ 73.95μ.

Ο Θοδωρής Ζιώγας είναι ο 3ος Έλληνας σφυροβόλος, που κάνει μεγάλο ατομικό ρεκόρ μέσα στο 2021 με την ανδρική σφύρα μετά από τους Ζάλτο (69.57μ) και Κορακίδη (69.21μ) ενώ καλή βολή στις ΗΠΑ έχει κάνει και ο Προδανάς (68.42μ).

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top