Δημήτρης Νότας .Αντίπαλοι μας η πολυνομία και η γραφειοκρατία

_δημαρχείο.jpg

Πως αντιμετωπίσατε το θέμα των ασυνεπών δημοτών που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού;

 Όταν  αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου είχαμε υποσχεθεί ότι όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στη Δημοτική αρχή. Υπήρχε η γνώση από την τεχνική Υπηρεσία ότι κάποιοι είχαν δεύτερες παροχές. Η Υπηρεσία εισηγήθηκε ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα επιβλήθηκε ένα πρόστιμο της τάξης των 300 ευρώ και συνεχίζουμε πάνω στο πλάνο αυτό. Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στο Δήμο Εμμ. Παππά μαζί με όλα τα ανταποδοτικά ανέρχονται τα 2 εκατομμύρια εκατόν τέσσερις χιλιάδες ευρώ. Είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των συνδημοτών μας μέχρι στις 31/12/2015. Το ποσό αυτό έτρεχε όλα τα προηγούμενα χρόνια με ένα ποσό της τάξης του 15% και εμείς καταφέραμε και το πήγαμε στο 4-5%. Έγινε μία ανακοπή της πορεία των ληξιπρόθεσμων χρεών κυρίως με μέτρα και κάποια πρόστιμα που πήραμε εναντίον αυτών που δεν πληρώνουν. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι υπήρχαν και συνδημότες μας που εντάχθηκαν σε ρυθμίσεις και τις ακολουθούν.

Ο Δήμος για το 2015 έλαβε όλες τις χρηματοδοτήσεις που είχε προϋπολογίσει από το κράτος;

Από αυτά που μας υποσχέθηκε η κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό του 2015 έχουμε μία αθέτηση κατά 168 χιλιάδες ευρώ. Θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση αν είχαμε αυτά τα χρήματα. Δίνω ένα παράδειγμα: Το Υπουργείο έλεγε ότι θα έστελνε για τη ΣΑΤΑ 247 χιλιάδες, τελικά έστειλε 210 χιλιάδες. Επίσης από τους κεντρικούς αυτοτελείς φόρους περιμέναμε να έρθουν κάποια χρήματα αλλά η χρονιά έκλεισε με 82 χιλιάδες ευρώ λιγότερα. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και άλλες 28 χιλιάδες ευρώ που είναι ο φόρος ζύθου ο οποίος καταργήθηκε,

Υπάρχει κάποιο άλλο θέμα που “τρέχει” στο Δήμο αυτή την περίοδο;

 Στις 31 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η  διαβούλευση για το μεγάλο έργο του αρδευτικού του Ψυχικού. Νομίζω ότι είμαστε στην τελική ευθεία. Τα δικαιολογητικά του φακέλου έχουν συγκεντρωθεί. Πρόκειται για  έργο επτά χιλιάδων στρεμμάτων. Θα περιμένουμε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ ώστε να μπορέσουμε να το εντάξουμε γιατί μιλάμε για ένα έργο που ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Πείτε έναν από τους επομένους στόχους σας;

Στο Νέο Σούλι έχουμε βάλει ως στόχο την προγραμματική περίοδο ,να γίνει επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου. Είναι κάτι που το οφείλουμε στην τοπική κοινωνία και τους νεαρούς μαθητές καθώς ο υφιστάμενος χώρος του Σχολείου δεν επαρκεί για την ποιότητα των σπουδών που απαιτούνται.

 Τι θα γίνει δηλαδή;

  Στο υφιστάμενο κτήριο θα προστεθούν τρείς όροφοι που θα ξεπεράσουν τα 640 τετραγωνικά μέτρα, θα δημιουργηθούν δύο σχολικές αίθουσες,μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, μία αίθουσα ένταξης και μία αίθουσα Η/Υ. Φυσικά σε κάθε όροφο τουαλέτες και μία πρόχειρη κουζίνα. Πιστεύω ότι το έργο θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας που αφορά την στέγαση Σχολείων.

Δ.Ν.

http://www.sertharros.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top