Απίστευτο: Επαινοι Γεωργιάδη για Καρανίκα

-740x357-1.jpg

Η αποθέωση του συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα Νίκου Καρανίκα από τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη ήταν το κερασάκι στην τούρτα της πρώτης ημέρας συζήτησης του νομοσχεδίου για την παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στη Βουλή.

Κατά τη συζήτηση ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης επέκρινε την αλλαγή στάσης από τον κ. Γεωργιάδη υποστηρίζοντας ότι το 2018 ο τότε Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αντιμετώπισε σκοταδιστική αντιπολίτευση από τη Νέα Δημοκρατία: «Για πρελούδιο αποποινικοποίησης, προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει τη χώρα σε χασισοφυτεία και ότι οι επενδυτές είναι περίπου ναρκέμποροι. Εμείς όμως προχωρήσαμε», είπε ο κ. Χαρίτσης.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς σκληρή πολιτική κόντρα ο κ. Γεωργιάδης εξέπληξε τους πάντες και σε μια έξαρση αυτοκριτικής παραδέχθηκε δημοσίως ότι η Ν.Δ δεν επέδειξε ωριμότητα ενώ παράλληλα αποθέωσε τον Νίκο Καρανίκα.

«Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Ναι είναι η απάντηση. Λάθος κάναμε το 2018. Ως ΝΔ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παραδεχτούμε ένα λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες χωρίς σούξου μούξου. Δεν ήμασταν ώριμοι το 2018 να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προοπτικές που μπορούσε να έχει η χώρα μας στην αγορά φαρμακευτικής κάνναβης», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης μάλιστα αναγνώρισε τη θετική συμβολή του Νίκου Καρανίκα, συμβούλου του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφορές και να έχουμε δημόσια συγκρουστεί, αλλά για τη φαρμακευτική κάνναβη και την προσπάθειά του να ανοίξει η αγορά ήταν θετική η συμβολή του κ. Καρανίκα και τον τιμά ότι πολέμησε γι’ αυτό. Έχουμε να κερδίσουμε και χρήματα και ανακούφιση των ασθενών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. http://www.youtube.com/embed/bpTqhkOBl9A

Μιλώντας για το νομοσχέδιο ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι νομοθετείται πλέον η παραγωγή και πώληση του ξηρού ανθού, που αποδεικνύεται ως το βασικό προϊόν που πωλείται παγκοσμίως, ως κίνητρο προσέλκυσης επενδύσεων αλλά και ότι δίνεται η δυνατότητα αν ένας επενδυτής έχει άδεια εξαγωγής ενός προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης σε άλλη χώρα όπου επιτρέπεται, να μπορεί ακόμα και αν δεν υπάρχει άδεια κυκλοφορίας του στην Ελλάδα να το εξάγει εκεί, ώστε να μπορούν οι επενδυτές – όπως είπε – να υλοποιούν μία νόμιμη παραγγελία σε άλλη χώρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη

«Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την – έστω και με μεγάλη καθυστέρηση – παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά.

Μετά τη δικαίωση, θα περιμέναμε και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη.

Αλλά έχουμε ακόμα να ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δήλωση Γεωργιάδη στη Βουλή.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top