Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Προμαχώνα

IMG_8951-1068x801-1.jpg

Η ενίσχυση της Πύλης Εισόδου του Προμαχώνα αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, επισήμανε κατά την επίσκεψη του στο Τελωνείο, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από την Κυριακή Μάλαμα, Βουλευτή Χαλκιδικής και Τομεάρχη Μακεδονίας – Θράκης, τον Χρήστο Γιαννούλη, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης,  Αναπληρωτή Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών και τον Λευτέρη Αβραμάκη, Βουλευτή Σερρών.

Οι βουλευτές τόνισαν, πως “δύο ημέρες πριν το άνοιγμα του Τουρισμού δεν έχει εκδοθεί ακόμη σχετικό ΦΕΚ με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID – 19, που θα εφαρμοστούν κατά την είσοδο των τουριστών”, ενώ έκαναν σαφές πως “φέτος δεν πρέπει να επαναληφθεί η αστοχία της προηγούμενης χρονιάς να λειτουργήσει μόνο μία Πύλη Εισόδου στη χώρα. Είναι αναγκαίο, στο πλαίσιο αυτό, να ανοίξουν και τα άλλα σημεία εισόδου, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού και πολύωρης αναμονής που παρατηρήθηκαν πέρυσι προκαλώντας δυσαρέσκεια και επιτείνοντας τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού στο σημείο εισόδου”.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στην ανάγκη αναβάθμισης του σταθμού με την βελτίωση του οδοστρώματος και την αναδιαμόρφωση του χώρου.

Όσον αφορά στο κλιμάκιο, που διατηρεί ο ΕΟΔΥ “είναι προφανές πως παρά την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων δεν μπορεί, όπως είναι σήμερα, να ανταποκριθεί στις ανάγκες της μαζικής προσέλευσης αλλοδαπών πολιτών, όταν ξεκινήσει η τουριστική κίνηση”.

Κοινή διαπίστωση των Βουλευτών αποτέλεσε “η μικρού βαθμού” – όπως την χαρακτήρισαν – “προετοιμασία από την πλευρά της Κυβέρνησης αναφορικά με το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα του τουρισμού σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία εισόδου στη χώρα”.

ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top