Στις Σέρρες ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

IMG_20210513_112023-1068x802-1.jpg

Με στόχο να ολοκληρωθεί ομαλά η φετινή δύσκολη, λόγω της πανδημίας, σχολική χρονιά και να προγραμματιστεί η επόμενη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πραγματοποιήθηκε σήμερα (13-05-2021) στις Σέρρες συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμά Μπαχαράκη με τους προϊσταμένους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Σερρών Γιάννη Καραβασίλη και Στέλιο Ρίζο αντίστοιχα.

Ο νέος περιφερειακός Διευθυντής ξεκίνησε από τις Σέρρες την περιοδεία του στην Κεντρική Μακεδονία και μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών εξέφρασε την ικανοποίηση του ότι στην Π.Ε. Σερρών δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στα σχολεία, ενώ χαρακτήρισε ενθαρρυντικό  γεγονός την πολύ μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό.

«Η πανδημία έχει επηρεάσει και την εκπαίδευση και αυτό που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει στήριξη στους μαθητές τόσο στα μαθησιακά κενά όσο και ψυχοκοινωνικά. Ο χώρος της εκπαίδευσης στηρίζεται στην καθημερινή επικοινωνία και τη σχέση ανάμεσα στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Αυτό έλειψε με την πανδημία» είπε ο κ. Μπαχαράκης .

Στέλιος Ρίζος: «Σε καλό δρόμο οι αναβαθμίσεις σχολικών κτιρίων»

«Έχουμε βάλει στο πρόγραμμα πολλά σχολεία, συζητώντας και με τον Υπουργό κ. Καραμανλή” είπε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Σερρών Στέλιος Ρίζος  “στα οποία θα γίνει αναβάθμιση, ξεκινώντας από το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο όπου εκεί στεγάζεται και το βαθμολογικό. Ήδη από πέρυσι έγιναν κάποιες βελτιώσεις. Ευχαριστούμε την σχολική επιτροπή τον κ. Δημήτρη Σιαμάγκα και τον κ. Σάββα Ρίζο. Μας είπαν ότι και φέτος, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο θα στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται εκεί. »

Γιάννης Καραβασίλης: «Να μην ανησυχούν οι γονείς»

Μήνυμα στους γονείς των μαθητών ότι η υγεία των παιδιών τους δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο και πως όλα είναι ελεγχόμενα, έστειλε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Σερρών Γιάννης Καραβασίλης. Για την συνάντηση εργασίας με τον νέο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ο κ. Καραβασίλης είπε: «Είναι τιμή και χαρά μας που τον έχουμε εδώ. Ήδη ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό της επόμενης σχολικής χρονιάς καθώς το Υπουργείο από φέτος φαίνεται να τρέχει με πιο γοργούς ρυθμούς έτσι ώστε να έχουμε ακόμα και αποσπάσεις πιο σύντομα από ότι τις προηγούμενες χρονιές».

ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top