Σύμπλευση και σολοικισμοί

-60.jpg

«Σαν δεν ντρέπεται, είναι και ψάλτης». Έτσι σχολίασε η Ειρήνη (Έλλη Φωτίου) στον σύζυγό της Γιώργο (Στ. Ληναίος) την «αποκάλυψη» του ιεροψάλτη συνάδελφου του Πασχάλη (Γιάννης Μιχαλόπουλος) ότι δήθεν την είδε να φλερτάρει με τ’ αφεντικό της κ. Βαλάσκο (Αν. Μπάρκουλης).

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Αναφέρομαι στην (κι αυτή) θρυλική ταινία «Μιας πεντάρας νιάτα» των Πρετεντέρη – Γιαλαμά. Εδώ το θέμα δεν είναι ποιος θα ντραπεί, αλλά ποιος θα πρωτοντραπεί. Ο κ. Φίλης, που είναι και ψάλτης, ξαναξιφουλκεί κατά της Εκκλησίας. Ο κ. Γεωργιάδης δικαιώνει και υμνεί τον Καρανίκα για τον μπάφο. Στο σημείο αυτό αυτομουντζώνομαι, διότι τον ψήφιζα κάποτε, αφού άλλα έλεγε σε κάτι «βασιλόπιτες» στο «Τιτάνια»… Γιατί δεν μας λένε ότι (αυτή η) Ν.Δ. και (αυτός ο) ΣΥΡΙΖΑ συμπλέουν πλέον, στο σίγουρο λιμάνι της εξουσίας;

Μερικοί θέλοντας να φανούν… δημοτικιστότεροι των δημοτικιστών ή, απλώς, αρεστοί στο αριστερόστροφο σύστημα, διαπράττουν απίστευτες βλακείες. Σε διαφημιστικό του Cosmote History ακούμε ότι η Μάχη της Κρήτης ήταν από τις σπουδαιότερες του «Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου». Παλικάρια, ή όλα δημοτική ή όλα καθαρεύουσα.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top